Aastalõpu tegemised noortekeskuses

Aasta lõpp on ikka kokkuvõtete tegemise aeg, nii ka meil.

Aasta alguses osalesime Eesti noorsootöö keskuse korraldatud “Avatud noortekeskuste projektikonkursil 2017” ja saime toetuse projektile “Hakkame õmblema”. Nii soetasime noortekeskusse õmblusmasina ja vajalikud lisatarvikud. Õmblustöötubades on valminud uued köögirätikud ning kodutütarde esinemiskostüümid maakondliku kodutütarde ja noorte kotkaste omaloominguõhtu etteasteks, mis toimus 17. novembril Orissaares. Detsembris lõpetame projekti noorteka diivanile uute katete õmblemisega.

Päev varem, 16. novembri õhtul oli kool mõnusat saginat täis, sest algklasside õpilased olid koos vanemate ja õdede-vendadega tulnud põnevatesse ja praktilistesse töötubadesse. Ka noortekeskus oli ühes töötoas toimetamas, nimelt tuli seal peredel ära tunda 30 erinevat toidu- ja maitseainet ning mõned ravimtaimed. Kõik said üllatavalt hästi hakkama.

23. novembri õhtul kogunes saalitäis krapsakaid noori, noortega tegelejaid, noorte sõpru ja muidu nooruslikke inimesi Valjala rahvamajja, kus tehti üsna isevärki isetegevust ehk siis tulid ettekandele vanad tuntud lastelaulud uues innovaatilises kuues. Tunnustati noorsootöö valdkonna tublisid tegijaid ning jagati erinevate piirkondade aktiivsetele ja silma paistnud noortele Hea Eeskuju tiitleid. Orissaare Hea Eeskuju 2017 tiitli pälvis gümnaasiumi 11. klassi õpilane Ann Kärner. Tiitli tõi talle kevadel korraldatud heategevuskontsert tulekahjus kahju kannatanud kaasõpilase toetuseks.

8. detsembril oli noortekeskus suletud, sest askeldasime sel päeval Koguvas Muhu muuseumis, kus oli avatud põnev ja seiklusi pakkuv Pöialpoistemaa, mida külastasid Ida-Saaremaa ja Muhu lapsed ja pered.

25. detsembrist 1. jaanuarini on noortekeskus väikesel talvepuhkusel.

Rahulikku jõuluootust!

Maidi ja Eliise

Print Friendly, PDF & Email