VEREVALAMINE KIIEVIS: Kas korraldusi jagas opositsioon?

Itaalias Milanos ilmuv päevaleht Il Giornale avaldas sel nädalal sensatsioonilise vestluse meestega, kes 2014. aasta veebruaris snaiperitena avasid Kiievi kesklinnas Maidani väljakul tule meeleavaldajate pihta. Nad lükkasid kategooriliselt ümber varem ajakirjanduses ilmunud väite, et snaiperitele andsid korralduse Ukraina toonase presidendi Viktor Janukovõtši toetajad.

SIHTMÄRK POLE OLULINE: Neli aastat tagasi Kiievi kesklinnas rahvamassi tulistanud gruusia snaiprid väidavad, et tegelikult jagasid neile korraldusi Ukraina toonase opositsiooni esindajad. Korralduste jagajate ainuke soov oli tekitada võimalikult suur paanika.
Ilgiornale.it


“Ühtäkki hakkasid kõik tulistama, kaks-kolm lasku korraga. Nii kestis see umbes 15–20 minutit. Meil ei olnud valikut. Meile anti korraldus tulistada huupi nii politseinike kui ka väljakul (Maidanil – toim) olevate demonstrantide pihta. Toona olin ma suisa hämmingus.”

Nii meenutas grusiin Alexander Revazishvili traagilist sündmust, mis leidis aset Kiievi kesklinnas 2014. aasta 20. veebruaril, kui saladuslik snaiperite rühmitus avas tule Ukraina pealinna keskväljakul viibivate politseinike ja tsiviilisikute pihta. Toona sai surma enam kui 80 inimest.

Järgnesid segadused

Kõnealune tulevahetus tekitas kogu maailmas õudust ja muutis otsustavalt Ukraina edasist saatust. Riigi venemeelne president Viktor Janukovõtš oli sunnitud pagema, sest kogu Lääne ajakirjandus, mis pidavat propagandast ja valedest vaba olema, hakkas just teda verevalamise korraldamises süüdistama…

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email