PILTUUDIS: Hiite kuvavõistluse võitis foto Kaali järvest (2)

Rahvusvahelise hiite kuvavõistluse võitis Margus Vilisoo foto Kaali järvest.

Foto: MARGUS VILISOOVõistluse parimaks valitud droonifotol “Taevane sügavik jääkirme all” helgib talvises meteoriidikraatris tavatult sinine järvesilm, edastas Maavalla koda. Autori sõnul õnnestus tal tabada hetk, kui muidu rohekas järv oli muutunud värske jääkaane all sinavaks.

Kuvavõistluse hõimurahvaste auhinna võitis folkloristi ja rahvalauliku Nikolai Anisimovi foto “Eru karon”, millel on kujutatud udmurdi noormeeste meheks vastuvõtmise kombetalitust. Noorte auhinna võitis Tallinna Rahumäe põhikooli 4. klassi õpilane Moon-Lee Pajula foto “Hiiepärna juures Ilumäel”.

Võitjad pälvisid ka rahalise preemia suurusega vastavalt 1000, 300 ja 200 eurot.

Kokku auhinnati 19 fotot.

Võidukuvad valis välja hindamiskogu, kuhu kuulusid loodusfotograaf Arne Ader, kunstnik Epp Margna ja loodusajakirjanik Helen Arusoo.

Tänavu kümnendat korda toimunud võistlusest võttis osa 123 inimest vanuses 9–67 aastat. 540 võistlustööl on jäädvustatud pühapaiku lisaks Eestile ka Soomes, Venemaal, Valgevenes, Gruusias, Hispaanias, Küprosel ja Austraalias.

Print Friendly, PDF & Email