Lühidalt KULTUURIST

Sörulase aabits ilmub toomapäevaks

Läinud nädalal läks trükki kauaoodatud “Sörulase aabits”, mis peaks plaanide järgi tellijateni jõudma pärast toomapäeva ehk 21. detsembrit.

Aabitsa koostamist vedanud Mari Lepik Sörvemaa pärimuse seltsist ütles, et trükikoda lubas aabitsa üle anda toomapäevaks. “Aga eks selgub, kas jõuavad. Jõulude eel pidi tohutult tööd olema ja järjekorrad pikad,” sõnas ta.

Kui aabits siiski lubatud ajaks trükivalgust näeb, saavad selle tasuta kõik Salme põhikooli algklassilapsed, kõik Salme kooli õpetajad, Salme rahvamaja juures tegutsevate ringide juhendajad ja Salme lasteaiaõpetajad. Samuti saavad Hooandja ja valdade toel hulga tasuta eksemplare ka kooli raamatukogu ja lasteaia raamatukogu. Raamat jõuab ka kõikide Hooandjas projekti vähemalt 20 euroga toetanuteni ja ettetellijatele.

“Tellisime “Sörulase aabitsaid” väheke ka nende sõrulaste tarbeks, kes ei märganud ette tellida, aga mõistagi mitte lõpmata suurel hulgal. Raamat on esmajärjekorras mõeldud sõrulastele ning seetõttu me ka ei plaani vähemalt esialgu aabitsat müüa üheski suures raamatupoes,” ütles Lepik.

Kes aga aabitsat siiski väga osta tahab ja on ettetellimisvõimaluse maha maganud, saab koostajatega kontakti Sörvemaa pärimuse seltsi internetilehel sörvemaa.ee.


Kirjanike liit ootab kirjanikupalga taotlejaid

Eesti kirjanike liit kuulutas 2018. aastaks välja konkursi kolmele kirjanikupalgale.

Kirjanikupalk, millega kaasnevad haigus- ja pensionikindlustus pikeneb ka 2019. ja 2020. aastale.

Kirjanikupalgale võivad kandideerida erialaselt aktiivsed loomingulises tippvormis kirjanikud ja ilukirjanduse tõlkijad, kes soovivad järgneva kolme aasta jooksul pühenduda erialasele loometööle ning on Eesti kodanikud või isikud, kellel on Eestis elamis- ja tööluba. Kandidaat ei pea olema loomeliidu liige.

Kultuuriministeeriumi eraldatavatest vahenditest makstava kirjanikupalga eesmärk on võimaldada kutselistele kirjanikele ja ilukirjanduse tõlkijatele pühendumist loomingulisele tegevusele.

Konkursi tähtaeg on 30. november.

Print Friendly, PDF & Email