JUHTKIRI: Droonide mäng

Moodne maailm ja tehnoloogia areng toovad nii meie argi- kui ka puhkepäevadesse üha uusi vidinaid ja vigureid, mis peaksid moel või teisel meie elu lihtsamaks tegema.

Kaugjuhitavad elektrilised lennuaparaadid – droonid – mängivad tänapäeval erinevais valdkondades aina suuremat rolli. Looduspilte ja filme ülesvõtvad droonid pinisevad hiiglaslike sääskedena iga päev Eestimaa avaruste kohal, hõljuvad lindudega võidu, piidlevad kaldavees mustavaid kalaparvi või jääpankadel peesitavaid hülgeid. Küllap näeme peagi näiteks spinninguloopijate hulgas juba ka puldiga kalamehi, kes juhivad kaugel merel lanti vedavat spetsiaalset lennumasinat-püügisulast.

Seetõttu pole imestada, kui droone hakatakse kasutama ka näiteks jahinduses, kus tegevus leiab aset suurtel looduslikel maa-aladel, kuhu inimene sageli ligi ei pääsegi. Kindel on, et kui tekivad rakendused, millega kaasnevad õiguslikud või moraalsed küsimused, jõutakse varem või hiljem ka nende reguleerimiseni.

Print Friendly, PDF & Email