Lühidalt KULTUURIST

Linnateatris luule ja klavessiin

15. novembril kell 18 toimub Kuressaare Linnateatri sinises saalis kontsert “Luule ja klavessiin”.

Kuressaare Kultuurivara korraldab Saaremaal elava ja töötava Itaaliast pärit muusiku ja dirigendi Edoardo Narbonaga persoonisarja “Särav interpreet”. Sarja kuuluvad “Oreli rõdukontserdid” Kuressaare Laurentiuse kirikus ja kontserdid “Luule ja klavessiin” Kuressaare Linnateatris.

Kontserdid avavad publikule Edoardo Narbona kui väga mitmekülgse muusiku erinevad tahud organisti, klavessiini- ja klaverimängijana ning toovad publikuni mitmesugust klassikalist muusikat.

Kuressaare Linnateatris toimuvatel kontsertidel “Luule ja klavessiin” on kavas klassikalise klavessiinimuusika ja luule põimimine. Klavessiinil esineb Edoardo Narbona, luulet esitab Tõnis Kipper.


Eeva ja Villu Talsi rahvamajades

Rahvamajade tuuri raames esinevad 10. ja 11. novembril Saaremaal pärimusmuusikud Eeva ja Villu Talsi.

Muusikud pakuvad mitmekülgset repertuaari ja tutvustavad ka oma lemmikpalasid pärimusmuusikavaramust. “Oleme Villuga Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias hoolega pärimusmuusikat õppinud ja seetõttu teame palju pärimuslugusid. Lemmikud on erinevad polkad ja Labajalad,” kirjeldab Eeva Talsi tuuri programmi.

Taas kord toimuva rahvamajade tuuri eesmärk on viia elav ja mitmekülgne pärimusmuusika rahvani, esinemiste ühe osa moodustavad ka esinejate endi huvitavad juhtumised. Õhtule annab hoogu torupilli mängimise traditsiooni taaselustaja ja pillimees Ants Taul, kellel on rääkida põnevaid memuaare kunagistest kontsertturneedest mööda suurt ja laia Nõukogude Liitu.

Kontserdid toimuvad 10. novembril kell 19 Orissaare kultuurimajas ja 11. novembril kell 19 Kärla rahvamajas.

Print Friendly, PDF & Email