Kaks parimat jõulutoodet valmivad Saaremaal

Tallinna toidumessi külastajate osalusel valiti pimetesti käigus Eesti selle aasta parimad jõulutooted pagari- ja lihatoodete, alkoholiga hõõgveini ja jõuluõlle kategoorias. Esimeses kahes kategoorias tuli mõlemas tiitel ka Saaremaale.

Lihatoodete kategooria üks parimatest – liha üllatustoode – on sedakorda Saaremaa Lihatööstuse külmsuitsu-veiseliha. Pagaritoodete seas on parim jõululeib aga Karja Pagariäri tume jõululeib. Samades kategooriates oli muidugi veel tunnustust pälvinud tooteid: verivorstid, süldid, pasteedid jne, samuti piparkoogid, keeksid jmt.

Parima alkoholiga hõõgveini valmistas Haljas AS – hõõgvein Talvenauding – ja parimaks jõuluõlleks tunnistati Saku Õlletehas AS-i Saku pühadeporter.

Kõiki tooteid hinnati pimetesti põhimõttel lõhna, maitse, sisu või konsistentsi ning välimuse alusel. Kokku võttis jõulutoodete hindamisest osa 1922 messikülastajat.

Parima jõulutoote konkursi viis läbi Profexpo OÜ, kes on Tallinna toidumesside korraldaja aastast 1993.

Print Friendly, PDF & Email