Judokaid saatis Tallinnas edu (1)

Saaremaa spordikooli noored judokad osalesid Tallinnas toimunud Andres Lutsari judoturniiril.

Kõige paremini esines vanusegrupis 2006 ja nooremad kehakaalus 55+ kg Romet Raad, kes võitis kolm vastast ja läks finaalis kokku Audentese 74 kg kaaluva poisi Jevgeni Ladõginiga, kellele ta pidi seekord alla vanduma. Aga hõbemedal nii väärikalt turniirilt on Rometile küllaltki tähelepanuväärne saavutus.

Hästi esines samas vanusegrupis ka Markus Trei kehakaalus kuni 34 kg. Esimese kohtumise Robert Jakimoviga ta küll kaotas, kuid suutis hiljem kaks vastast alistada. Neljanda kohtumise Markus kaotas ja sai 24 osavõtjaga grupis kokkuvõttes seitsmenda koha. Kuid Markuse pidevalt arenev tehnika ja agressiivne maadlusstiil annavad lootust, et edaspidi ta veel näitab end. Samas kaalukategoorias maadelnud Robin Pruunlep ja kaalukategoorias kuni 30 kg võistelnud Ramon Mägi langesid ühe võidu ja kahe kaotusega välja.

Kehakaalus kuni 38 kg saavutas Kaur Vesberg 2. koha, alistades esimesed kaks vastast suhteliselt lihtsalt, kuid finaalis tuli tal vastu võtta kaotus Jaanis Karlilt Samurai klubist. Samas kehakaalus võistles ka Marileen Koltšuk, kes tüdrukute vähesuse tõttu pidi maadlema poistega, kokku kolm kohtumist, millest ühe ta kinnihoidmistehnikaga ka võitis.

C-klassis kehakaalus kuni 55 kg esindas Saaremaa spordikooli Sander Brõsov. Seitsme võistlejaga grupis alustas Sander kaotusega Rasmus Taltsile Ookami klubist, kes selles kehakaalus ka võitis. Järgmise matši Audentese poisi Ivan Totrovi vastu Sander võitis ja kolmanda Oliver Polli (Toni judokool) vastu kaotas, saavutades kokkuvõttes 3. koha.

C-klassis kehakaalus kuni 46 kg maadles meie teine tüdruk Kirke Medri, kes jällegi tüdrukute vähesuse tõttu pidi maadlema ainult poistega. Kirke muutus iga matšiga üha enesekindlamaks, aga sel korral pidi ta turniiril leppima 7. kohaga. Samas vanusegrupis, kehakaalus kuni 42 kg maadelnud Artur Medri langes paraku kahe kaotusega konkurentsist välja.

B-klassis maadles ainsana Martin Vesberg, saavutades kehakaalus kuni 60 kg tubli kolmanda koha.

Olev Väin, Marko Kesküla

Print Friendly, PDF & Email