UUS! Marutuul on viinud elektri enam kui 1200 kodust (3)

Täna päev otsa marutanud tuul, mis puhub ilmateenistuse andmeil Saare maakonnas jätkuvalt puhanguti kuni 25 m/s, on jätnud elektrita juba üle 1200 kliendi.

Täpsemalt on kella 19.30 seisuga Saare maakonnas ilma elektrita 1286 klienti, neist valdav enamus Saaremaal, ent pimedas istutakse Elektrilevi katkestuste kaardi andmeil ka Muhus.

Enim on elektrita majapidamisi hetkeseisuga Lääne-Saares – 556, kuid rikkelisi katkestusi on ohtralt ka Pihtlas – üle 250, samuti Valjalas. Muhus on katkestustest mõjutatud kliente 467.

Ilmateenistuse andmeil võivad Saaremaal täna õhtul puhangud ka 25 m/s ulatuda. Pärastlõunal jõudis sadu lörtsi ja vihmana saartele, hilisemaks õhtuks liigub see edasi mandri lääneserva ja edasi Kesk-Eestisse.

Öösel laieneb sadu üle Eesti, sajab enamasti lund ja lörtsi ning sadu on tihe. Hiiu- ja Saaremaal ning ka Pärnu- ja Viljandimaa lõunaservas tuleb lisaks ka vihma. Kagutuul püsib väga tugevana, alles hommikul hakkab lääne pool nõrgenema ning pöördub põhjakaarde. Õhutemperatuur kõigub 0°C (-2..+2°C) ümber, kindlalt plusspoolel on kogu öö vaid saartel.

Homme päevaks liigub madalrõhkkond Eesti kohale ning sajud jätkuvad lume ja lörtsina. Saartel, loode- ja läänerannikul ning Lõuna-Eestis sajab enam vihma ja lörtsi. Sajud on tihedamad ennelõunal, pärastlõunal jäävad lääne poolt alates harvemaks.

Tuul jääb homme rahulikumaks. Õhutemperatuur on sisemaal 0°C lähedane, meretuulega rannikul ja Eesti lõunaservas kuni +3°C, saartel ulatub üle +5°C.

Print Friendly, PDF & Email