Sõmera inimesed kolitakse Ruubi Kodusse (9)

AS Hoolekandeteenused ostis Kuressaares bussijaama läheduses asuva majutuskoha Ruubi Kodu, kuhu juba sel aastal majutatakse kümme Sõmera Kodu hoolealust.

Omanik müüs aadressil Tallinna 31 asuva majutuskohana tegutsenud Ruubi Kodu Hoolekandeteenustele 6. oktoobril. Kinnisvarakuulutustes oli ligi 700 m2 suuruse kinnistu hinnaks märgitud 210 000 eurot. Pinda on majas 181 m2.

AS-i Hoolekandeteenused ERF-teavituse koordinaator Ave Lillemäe ütles Saarte Häälele, et soetatud hoonesse rajatakse kogukonnas elamise teenuseüksus. “Pärast mõningaid ümberkohandusi hakkab selles majas elama kokku 10 inimest. Uued elanikud peaksid sisse kolima veel käesoleval aastal,” sõnas Lillemäe.

Endiselt on päevakorras ka ööpäevaringse teenuseüksuse rajamine 24 inimesele Kuressaarde ja kuni 40 inimesele Kogulasse.

Lillemäe selgitas, et kogukonnas elamise teenus on mõeldud sellistele psüühilise erivajadusega inimestele, kes ei vaja ööpäevaringset hooldust ja järelevalvet, vaid juhatust ja abi oma igapäevatoimetustega hakkama saamiseks.

“Nii näiteks juhendab kogukonnas elamise üksuse tegevusjuhendaja elanikke vastavalt vajadusele söögi valmistamisel, poes käimisel, eelarve planeerimisel, linnas liiklemisel, töö otsimisel või näiteks suhtlemisel ametiasutustega,” rääkis Ave Lillemäe. Neid tegevusi, mis juba selged ja kus enam abi ei vajata, teevad elanikud iseseisvalt.

Print Friendly, PDF & Email