Salme vallas lõhati sõjaaegseid lõhkekehi

Lääne-Eesti pommigrupil tuli esmaspäeval teha Saaremaal kahjutuks hulk sõjaaegseid lõhkekehi, vahendas BNS.

Lääne päästekeskuse teatel oli Salme vallast Lõu küla juurest metsast leitud kaks mürsku, üheksa granaati ja üks miinipildujamiin.

Lääne pommigrupi juht Janek Sõnum (fotol) ütles, et lõhkekehad leidis harrastusarheoloog ning eraldi plaanilisi demineerimistöid nende leidmise raames ei tehtud. Lähiümbruse täiendaval kontrollimisel leidis pommigrupp veel lõhkekehi.

“Kuna osa lõhkekehi oli sellises seisukorras, mis ei võimaldanud nende transportimist, hävitati need kohapeal,” lisas Sõnum.

Demineerijad tuletavad meelde, et lõhkekeha leidmisel ei tohi seda puutuda. Leiust tuleb eemale minna ja sellest esimesel võimalusel teada anda, helistades numbril 112. Võimalusel tuleks ala piirata ja tähistada ning teavitada võimalikust ohust ka läheduses olevaid inimesi.

Print Friendly, PDF & Email