Lühidalt kultuurist

Bob Dylani looming raamatukogus

Täna kell 18 toimub Saare maakonna keskraamatukogu lugemissaalis Bob Dylani õhtu.

Elava klassiku tuntumaid laule esitab ja tema loomingust räägib Taavi Peterson.

Peterson on viimase kümne aasta jooksul tuuritanud mööda Eestit nii Ruja, Urmas Alenderi, The Doorsi, John Lennoni kui ka Jaak Joala lugudega. Kõiki neid muusikuid ja kollektiive võib pidada ka suurteks Dylani austajateks. Esitusele tulevad Dylani tuntumad lood 1960.–1970. aastatest.

Laulja ja laulukirjutaja Bob Dylan pälvis 2016. aastal Nobeli kirjandusauhinna. Suure tunnustuse sai muusik “uue poeetilise väljenduslaadi loomise eest Ameerika laulu­traditsioonis”. Kontserti toetab USA suursaatkond.

Vaimude tund Kuressaare lossis

Saaremaa muuseum kutsub osa saama kõhedust tekitavast rännakust öises lossis.

1381. aastal leidis Kuressaare linnuses ebaloomuliku, õudse ja kuulsusetu lõpu 80-aastane Saare-Lääne piiskop Heinrich III. Tema laip leiti vahitorni ümbritsevast sügavast šahtist. Piiskop oli omakohtu korras kägistatud.

Teed sajandite tagusesse aega ja legendidesse juhatab Maret Soorsk. Neljapäeval, 2. novembril toimub kaks retke: kell 19–20 ja 20.30–21.30. Pilet maksab 8 eurot. Kohtade arv on piiratud. Mõlemasse gruppi mahub 10 julget.

Retked ei sobi väikestele lastele (osalus lastevanemate vastutusel). Liikuda tuleb ka kitsastel ja järskudel müürikäikude treppidel laternavalgel.

Harry Raudvere avaldas esikromaani

Ettevõtja ja poliitik Harry Raudvere avaldas esikromaani “Hüüd­nimi Eestlane”, mille sündmustik hakkab hargnema ühes nõukaaegses Venemaa kolhoosis.

Kirjastaja Heli Künnapase sõnul sisaldab mahukas, 660-leheküljeline raamat igasuguseid juhtumisi (korduvast) seksist surmani. “Peategelase seksuaalkogemustest lugedes tekib korduvalt küsimus, kas raamatus kirjeldatu on ikka sama periood kui see, mil rasedana ei sobinud tänaval käia. Ehk siis nii, nagu nõukogude ajal polnud puudega inimesi, nii ka juhuslike inimestega ei seksitud? Eks?

Raamatu peategelane Toomas Jugapuu tundub suhetes pinnapealne. Lendab liblikana sellele lillele, mis just parasjagu oma nektarit pakub. Teose käigus toimub temas aga kasvamine, mis paisub armastuseks,” sedastab kirjastaja.

Tegu on romaani esimese osaga, teise osa lubab kirjastus lugejateni tuua veel selle aasta sees.

Print Friendly, PDF & Email