ETV2 peatoimetajaks saab saarlane Viola Salu (5)

SUURLINNA VÕLUD: Väikesest Tagavere külast pärit Viola on alati tahtnud elada välismaal ja suures linnas. Sestap on ta aastaid elanud ja õppinud Londonis ja Luksemburgis.
Foto: ERAKOGU

Alates novembrist alustab ETV2 peatoimetaja ametis Tagaverelt pärit Viola Salu, kes on töötanud kümme aastat Eesti rahvusringhäälingu hanketoimetuses, vahendas ERR.

Viola Salu kogemused ETV2-ga koos töötades on ERR-i juhatuse liikme Riina Rõõmuse sõnul suured, ta tunneb põhjalikult kanali hingeelu ja eripära. “ETV2 tugevaks küljeks on alati olnud dokumentaalfilmid ning Viola on sellel alal üks paremaid asjatundjaid. Tal on väga sisukad mõtted ka programmi edasisest arengust ja ma usun, et ETV2 on heades kätes,” nentis Rõõmus.

Salu koostöö telekanaliga ETV2 on olnud tihe alates selle avamisest 2008. aastal. Lisaks hankeprogrammi valimisele on ta toetanud ETV2 arengut teemaürituste loomise ja korraldamisega. Muu hulgas on ta toonud kanali programmi iga-aastase dokumentaalfilmide paremikule ülesehitatud keskkonnakuu traditsiooni ning tänavu juba kolmandat korda toimunud inimõiguste teemakuu.

Salu tõdes, et on viibinud ETV2 sünni juures ja elanud just selle meediakanali sirgumisele erilise innuga kaasa. “Kümme aastat Marje Jurtšenko kolleegina on andnud mulle kindluse, et võtan enda hoole alla telekanali, mis on sujuvalt toimiv ja suurepärase tervise juures,” tähendas Salu. “Minu plaan on kaasata ETV2 programmi lennukate ideedega noori, lisada päevakajalist huumorit ja veidi ka piire kombata.”

Viola Salu on õppinud Londoni Metropolitani ülikoolis kommunikatsiooni ja prantsuse keelt. Varem on ta töötanud tõlkija, toimetaja ja hankespetsialistina. 2008. aastal ilmus toonases Oma Saares Viola Salust ka persoonilugu.

Uudistetoimetus / ERR

 

Print Friendly, PDF & Email