Ekspertgrupp ootab kultuuripreemiate kandidaate

Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupp ootab ettepanekuid, kellele anda 2017. aasta kultuuripreemiad.

Hendrik Krummi nimeline kultuuripreemia – preemia eesmärk on maakonna kultuuritegelaste tunnustamine ja Hendrik Krummi mälestuse jäädvustamine. Preemia kandidaadiks saab esitada Saare maakonnas pikaajaliselt tegutsevaid väljapaistvaid loomeisikuid, kultuurielu edendajaid ja kollektiive. Preemia antakse välja koostöös Leisi vallavalitsuse, Saare maavalitsuse ja Saaremaa omavalitsuste liiduga.

Kultuuripreemia Kultuuripärl – preemia eesmärk on tunnustada ja innustada kõrgvormis kunstide, rahvakultuuri ning kehakultuuri ja spordivaldkonnas tegutsevate inimeste erialast pühendumist. Kultuuripärli kandidaadiks saab esitada Saare maakonnas tegutsevaid füüsilisi isikuid, kellel on jooksval aastal olnud silmapaistvaid teeneid oma maakonna kultuuri- ja spordielu edendamisel. Preemia antakse välja koostöös Saare maavalitsusega.

Elutööpreemia – preemia eesmärk on tunnustada isikut tema pikaajalise väljapaistva loomingulise või spordialase tegevuse eest. Elutööpreemia kandidaadiks saab esitada Saare maakonnas pikaajaliselt tegutsevaid väljapaistvaid loome­isikuid ja spordielu edendajaid.

Aastapreemia – preemia eesmärk on tähtsustada, tunnustada, esile tõsta ja tutvustada üldsusele kultuuri- ja sporditöös silmapaistnud inimesi ja kollektiive. Aastapreemia kandidaadiks saab esitada Saare maakonna tublisid koorijuhte, tantsujuhte, muusikuid, kunstiga tegelejaid, käsitöölisi, kultuuri- ja spordikollektiive ning kultuuri- ja spordiürituste korraldajaid.

Kandidaate võivad esitada kõik isikud ja organisatsioonid. Ühele preemiale võib esitada korraga ainult ühe kandidaadi. Saaremaa ekspertgrupile tuleb esitada vabas vormis ettepanek või taotlus, mis peab sisaldama lühikest kirjeldust kandidaadi loomingulistest või sportlikest saavutustest; kandidaadi tutvustust ja andmeid (nimi, isikukood, aadress, telefon, e-post).

Kandidaatide esitamise tähtaeg on 20. november.

Kirjalikud ettepanekud palume saata e-posti aadressil saaremaa@kulka.ee. Lisateave: Tea Rauk, tel 45 20 521.

Print Friendly, PDF & Email