Kogukonna- ja osavallakogudes kokku 94 liiget (lisatud nimekirjad) (20)

Lääne-Saare kogukonnakogu kõrval alustab Saaremaa vallas tööd ka kümme osavallakogu, mis toovad eri kantidest otsuste tegemise juurde täiendavalt 94 inimest.

Ainsa kogukonnakogu moodustas Lääne-Saare vald ja see koosneb 13 kandi esindajaist. Kümnest osavallakogust seitse – Kihelkonna (9 liiget), Mustjala (7), Orissaare (7), Pihtla (11), Salme (7), Torgu (7) ja Valjala (9) – moodustatakse selles piirkonnas elavatest ja kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel kandideerinud, kuid volikogu liikmeks valituks mitteosutunud isikutest.

Laimjala seitsmeliikmeline osavallakogu pannakse kokku huvigruppide esindajatest: piirkonna mittetulundusühingute, külade, noorte (esindaja vanuses 16–26), eakate, ettevõtjate, piirkonnas asuvates haridusasutustes õppivate laste vanemate, piirkonnas asuvate valla ametiasutuste ja hallatavate asutuste juhtide esindajad.

Pöide osavallakogu (7) moodustatakse asustusüksuste esindajatest. Pöidel on viis asustusüksust: 1. Tornimäe, Kärneri, Uuemõisa, Mui, Veere, Metsara, Nenu, Reina (kaks esindajat); 2. Oti, Pöide, Koigi, Puka, Are, Levala, Kahutsi, Iruste, Sundimetsa (kaks esindajat); 3. Kübassaare, Muraja, Kakuna, Leisi, Kõrkvere (üks esindaja); 4. Keskvere, Kanissaare, Talila, Ula (üks esindaja); 5. Neemi, Ardla, Välta, Unguma (üks esindaja).

Leisi 10-liikmeline osavallakogu hakkab koosnema üheksa piirkonna esindajatest. Kahe mandaadiga piirkond koosneb Leisi alevikust ja Parasmetsa, Veske, Triigi, Aru külast. Ülejäänud kaheksa piirkonda on ühemandaadilised: 1. Angla, Karja, Kopli, Tutku küla; 2. Paaste, Jõiste, Mujaste, Oitme, Hiievälja, Moosi, Roobaka, Nihatu küla; 3. Aruste, Tareste, Mätja, Linnaka, Õeste, Viira küla; 4. Pärsama, Külma küla; 5. Pöitse, Asuka, Poka, Metsküla, Peederga küla; 6. Murika, Pammana, Soela, Meiuste, Laugu, Liiva (Laugu-Liiva), Nurme küla; 7. Luulupe, Linnuse, Purtsa, Tiitsuotsa, Pamma, Nõmme, Koiduvälja küla; 8. Ratla, Räägi, Selja, Metsaääre, Lõpi, Koikla, Täätsi, Tõre, Kaisa küla.

Kuressaare linnal ei ole ühinemislepingu järgi ei kogukonna- ega osavallakogu, kuid vallavolikogu juurde moodustatakse eraldi Kuressaare komisjon, mille liikmete arv ei ole veel teada.

Kuressaare komisjoni peaks juhtima hakkama Anti Toplaan. Anti Toplaan ütles, et moodustuv koalitsioon oli pakkunud seda kohta valimisliidule Saarlane ja esimeheks pakuti teda. Varem on Toplaan Kuressaare linnavolikogus juhtinud linnakodaniku komisjoni.

 

Osavallakogude liikmed

Kihelkonna

Ave Väli

Elle Mäe

Karl Teär

Kersti Vaga

Leevi Naagel

Mare Kurvits

Mati Väärtnõu

Taavi-Aadu Ait

Tõnis Tasane

 

Laimjala

Aive Sepp

Eha Ennemuist

Inga Rand

Karl Link

Meren Tamm

Reelika Roost

Veljo Mets

 

Lääne-Saare kogukonnakogu

Riho Leppik

Juta Levin, asendusliige Andres Ramst

Boris Lehtjärv

Tõnu Munk, asendusliige Priit Pihel

Urmas Lehtsalu

Villi Pihl, asendusliige Ülar Tänak

Kaja Juulik, asendusliige Janno Tuulik

Piret Kuldsaar, asendusliige Andres Tinno

Riina Voog, asendusliige Maive Õispuu

Hanna Saar, asendusliige Liina Jürisson

Katrin Pihlas, asendusliige Astrid Jõeäär

Annela Näälik, asendusliige Jaan Kiider

Ilmar Antov

Mustjala

Aare Allik

Harry Raudvere

Heimar Põld

Jaan Kaju

Jüri Ader

Kalle Kolter

Malve Kolli

 

Orissaare

Anu Viljaste

Avo Kaljuste

Kaidi Kald

Kristjan Moora

Mark Muru

Neeme Kööts

Silvi Teesalu

 

Pihtla

Annely Õisnurm

Jüri Saar

Kaljo Tuuling / Veiko Kaasik

Kersti Truverk

Kristine Järsk

Mari Soots

Rando Rahnik

Taavi Tuisk

Tiit Kaasik

Toomas Jalakas

Veeve Kaasik

Pöide

Andres Hanso

Arro Truumees

Leo Kirs

Marina Treima

Raivo Reinart

Vilmar Laak

Õnne Sööt

 

Salme

Andrus Raun

Enn Meri

Kalmer Poopuu

Marju Lepik

Meelis Juhandi

Oliver Parrest

Rein Seema

 

Valjala

Agnessa Sepp

Aive Mõistlik

Alexander Pupart

Hendrik Klausson

Hindrek Ley

Kaido Kaasik

Kaido Kirst

Kaire Kiil

Sille Lapp

* Osavallakogu koosseis ei ole veel teada Torgus ja Leisis. 

Print Friendly, PDF & Email