Suursaartega ühenduse korraldamist valitsus valdadele ei anna (1)

Valitsus otsustas mitte toetada Reformierakonna esitatud eelnõu, mis võimaldab Saaremaa, Muhu ja Hiiumaa valdadel ise tegeleda parvlaeva- ja lennuliikluse korraldamisega. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tegi valitsusele ettepaneku eelnõu mitte toetada.

Riigikogu Reformi­erakonna fraktsioon algatas eelnõu, mis võimaldab Saaremaa, Muhu ja Hiiumaa kohalikel omavalitsustel edaspidi ise tegeleda parvlaeva- ja lennuliikluse korraldamisega, edastas valitsuse pressiesindaja. Seaduse kohaselt korraldab alates tuleva aasta 1. jaanuarist maakonna- ja kaugliinidel sõitjatevedu parvlaeva ja lennukiga maanteeamet.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tegi valitsusele ettepaneku eelnõu mitte toetada. Ministeeriumi hinnangul on tegemist riikliku ülesandega ja selle korraldamisega peaks jätkama riik, tagades kõigi osapoolte kaasatuse.

Print Friendly, PDF & Email