Tundub, et saame selle ralli ikka ära sõita!

Kui nii mõnigi kurvastas Vallikraavi veeralli kadumise üle, siis selle ürituse fännide rõõmuks mitte kauaks, sest just sellised vesised tingimused valitsevad meie tänavusel 50. juubeliaastat tähistaval suursündmusel.

PABERID KORDA: Paremalt Randar Vilbiks, Raigo Vilbiks ja Hellu Smorodin oma dokumente esitamas.


“Vesi, vesi, vesi,” toob oma kontoris istuv Saaremaa ralli direktor Toomas Sepp välja oma seekordse peamise mure. «Kõik muu rallit puudutav on meie poolt ette valmistatud, aga ilmastik on kõige kohutavam, sest me ei saa ise mitte midagi teha. Püüame päästa, mis annab, teeninduspargis, aga mis radadel toimub, sinna ei ole midagi parata.»

Aastaid Saaremaa ralli korraldamise juures olnud Valdur Kanne nii vesiseid olusid ei mäleta. “Vesi on ümberringi, oleme siin nagu laevas ja kuiva jalaga ei pääse siia küll praegu keegi,” tõdeb ta neljapäeval Oriküla rallikeskuses.

2012. aastast Saaremaa ralli võistlusjuhi ametit pidava Gabriel Müürsepa hinnangul ootavad rallimehi tõesti ootamatult rasked olud. “Väljas on väga märg ja teed on libedad, aga tingimused on kõigile võistlejatele võrdsed,” märgib ta.

Samal ajal on juba radadega tutvumisel esimesed ralliautod kraavi keeratud ning sotsiaalmeedia videote ja piltidega üle ujutatud. Olud on keerulised ja tingimused rasked, mehed timmivad autode seadeid ja kiruvad muudkui sadavat vihma.

“Näen selliseid olusid üldse esimest korda,” tõdeb auto ühel katsel katusele keeranud Kenneth Sepp. “Peaaegu kaks nädalat järjest on vett alla kallanud ning teed on seetõttu pehmed ja mudased. Samas on need olud kõigil samad ja see ehk muudabki juubeliralli veelgi erilisemaks. Iga finišeeritud katse on juba kordaminek.”

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email