VALIMISED: Muhus võitis ülivõimsalt IRL ja Liitmäe (lisatud kommentaar!) (5)

Muhu vallavolikogus sai 10 kohaga enamuse IRL, kaks kohta läks Reformierakonna nimekirjale ning ühe koha sai EKRE esindaja.

Valimiste võitjaks tuli vallavanem Raido Liitmäe, kelle saagiks jäi 295 häält. Teise tulemuse tegi Reformierakonna kandidaat Igor Gräzin, kelle tulemus oli 67 häält.

Raido Liitmäe sai valmisvõidust teada saunas, kus talle tuli sellekohane telefonikõne. Liitmäe sõnul oli nii suur häälte saak talle üllatuseks. “Ütleme ausalt, natuke uskumatu, et neid hääli nii palju on,” sõnas Liitmäe. “Järelikult on see töö, mis on tehtud, õige olnud.”

Kuigi Muhus võitis valimised Erakond Isamaa ja Res Publica nimekiri, kes on Muhus võimul ka praegu, ei aja Muhu volikogu enamus parteipoliitikat. “Meie volikogu lähtub mitte partei poliitikast, vaid sellest, mis on Muhule kasulik ja see joon jätkub kindlasti,” sõnas Liitmäe, kelle sõnul oli Erakond Isamaa ja Res Publica Liit 20-liikmelises nimekirjas vaid 4-5 erakonna liiget. 

IRL-st said volikogusse: Raido Liitmäe, Aarne Jõgi, Ain Saaremäel, Mihkel Ling, Meelis Mereäär, Aino Rummel, Ivi Tammeaid, Tiina Saar, Jaan Kesküle ja Liinu Tuust. Reformierakonnast on volikogus lisaks Gräzinile ka Tarmo Jõeleht ja EKRE-st Daniel Mereäär.

Print Friendly, PDF & Email