Kuressaare linn jäi Pargi lasteaia ehitusega jänni (14)

Aasta tagasi Kuressaare Pargi lasteaia arhitektuurikonkursi võitnud arhitektid ei ole siiani suutnud lõplikku projekti linnale üle anda, mistõttu esialgu oktoobris toimuma pidanud lasteaia tühjaks kolimine lükkub veel mitu kuud edasi.

JÄÄB VIIVITUSEGA RAHULE: Pargi lasteaia õppealajuhataja Külli Poom sõnas, et enamasti on kastidesse pandud niisugused asjad, mis igapäevases kasutuses pole, näiteks kostüümid. Tema sõnul on väike viivitus pigem positiivne, sest muidu olekski pakkimisega jube kiireks läinud.
MAANUS MASING


Pargi lasteaed valmistus 23. oktoobriks asju pakkima, sest kirjade järgi pidi see olema päev, mil kolitakse Rootsi tn 7 asenduspinnale ja vana maja hakatakse lammutama. Uue nädala alguses tulnud teate kohaselt lükkub kolimine aga hoopiski talvevaheajale.

Haridusnõunik Õilme Salumäe tõdes, et projektikavaga praegu tegeletakse ja seni ei ole linnavalitsus ka ehitushanget välja kuulutanud.

“Kõige optimistlikuma plaani järgi ajastasime kolimise koolivaheajale, et see lasteaia reaalset tegevust kõige vähem segaks, kuigi novembri alguses kohe ehitustegevust ette ei näinud,” sõnas Salumäe.

Ta lisas, et projekteerimine on protsess, mille puhul on kõige olulisem parim lõpptulemus ja seetõttu ei ole ka põhjust kiirustamiseks. “Kui lõpp-projekti saame, siis saab ka hanke välja kuulutada. Samuti võib hankega teatud tõrkeid tekkida, seda ei saa miski välistada” märkis Salumäe.

Lapsevanem Merle Rekaya ütles Saarte Häälele, et Mõmmi rühm, kus ka tema laps käib, viidi juba septembrikuus Ida-Niidu lasteaeda. “Meie eelviimane rühm, keskmiselt viieaastaste lastega, oli kõige väiksem ning seetõttu koliti nemad esimestena Ida-Niidu lasteaia sõimerühma ruumidesse ümber. Nüüd selgub, et nad oleksid vabalt võinud veel neli kuud Pargi lasteaias edasi käia,” rääkis Rekaya.

Merle Rekaya sõnul ei saanud lastevanemad mingit infot ning muutustest kuuldi lasteaiaõpetajatelt. “Ma panin oma lapse Pargi lasteaeda, kus valitseb ühine hingamine, looduskeskkond ja kokkuhoidev kollektiiv. Ma olen küll häiritud, et meie rühm on teistest nii ära eraldatud ja tegelikult oleks võinud kõik see aeg oma lasteaias edasi käia. Psühholoogilisel tasandil ei saa aru, miks meid ümber koliti, kui oli teada, et projektiga ei jõuta järele,” lausus lapsevanem.

Ta lisas, et kuigi asenduspind on igati soe ja mugav, on siiski tegemist sõimerühma ruumidega, kus kõik on tilluke. “Pole ju teada, kui kaua selle ehitusega nüüd üldse läheb ja ma ei tahaks küll, et mu laps eelkooliealises rühmas peaks sõimerühmas kinni olema,” märkis Rekaya.

Õilme Salumäe sõnul on uus kolimine sätitud jõuluvaheaja peale ning uus aasta võetakse siis vastu uues kohas. “Ida-Niidu lastel on väga hea asenduspind, eriti võttes arvesse seda, et nad saavad olla lasteaiaruumides. Teised asenduspinnad on laste jaoks vastavalt kohandatud,” selgitas haridusnõunik.

Tema sõnul on lasteaia ülesanne vanematega suhelda ja infot edastada. “Me ei sulge lasteaedu ja vanemal on endiselt võimalus oma laps päevaks hoidu ja õpetajate käe alla tuua ning selles suhtes on kõik paigas. Muudatused võivad tulla praktilistel teemadel,” lisas ta.

Pargi lasteaia direktor Kai Jürlau sõnas, et rühmaõpetajad alustasid küll juba tasapisi pakkimist ja viisid kastidega osa asju ära vabasse rühmaruumi, mis tekkis laste kolimisest Ida-Niidu lasteaeda.

“Tegelikult meile see edasilükkamise plaan isegi sobib, sest me saame rahulikult ja pingevabalt toimetada ning näiteks jõulupeo ka veel vanas majas ära pidada. Kuna asenduspinna ruumid on ka juba valmis, siis hakkame asju vaikselt sinna viima ning läheb rahulikumalt see protsess,” rääkis Jürlau.

Ta lisas, et jõuluvaheajal on lasteaias enamasti ka kõige vähem lapsi ning ilmselt ei põhjusta muudatused ka vanematele suuri ebamugavusi.

Print Friendly, PDF & Email