KÜLA LOOD: Laimjala rahvas läheb lätlastega matkarajale

Laimjala loodussõprade selts ootab kuu lõpus külla lätlastest matkahuvilisi, et minna üheskoos uuenduskuuri läbinud Asva–Sääremäe matkarajale.

Külaliikumise eestvedaja Eha Ennemuist (fotol) ütles, et praeguse seisuga saab matk teoks 27. ja 28. oktoobril ning oodatud on kõik soovijad. Kümmekond lätlast tuleb kohale sõiduautodega ja erinevaist Läti paigust.

Matk toimub Asva–Sääremäe matkarajal, mis sai sel aastal looduväärtusi tutvustavad viidad ja suunaviidad. 7 km pikkune matkarada kulgeb Kahtla-Kübassaare hoiualal piki maasäärt, kus suurvee ajal on raskesti läbitavad lõigud ja omapärane parvega ületatav veesilm. Hoiuala on loodud erinevate looduslike ja poollooduslike elupaikade ning lindude elupaikade säilitamiseks.

Kontakt lätlastega tekkis kevadel, kui Eha Ennemuist kutsuti suvel Saaremaal mere kaldal sünnipäeva plaaninud lätlasele lõkke äärde eestikeelseid laule laulma ja akordionit mängima. “See mees rääkis väga ilusat eesti keelt,” meenutas Ennemuist lätlasega peetud telefonikõnet.

Kui suvi ja sünnipäevahommik aga kätte jõudsid, teatas sünnipäevalaps, et paraku viibib ta Vilsandil ja lõkke ääres laulmine jääb ära. Lõunanaaber lubas, et tuleb koos loodussõpradega Saaremaale sügisel ja tahab Ehat vastutulelikkuse eest kommikarbiga tänada. “Ütlesin, et olen ise ka loodussõprade seltsi liige ja siis leppisime kokku, et läheme koos Läti loodussõpradega matkale,” rääkis Eha Ennemuist. “Nüüd võime õhtul koos istuda ja laulda neid laule, mis suvel laulmata jäid.”

Eha Ennemuisti sõnul on lätlased lubanud Laimjala inimesi ka vastukülaskäigule kutsuda.

Print Friendly, PDF & Email