Briti jalaväelased väisavad Saaremaad

Tänaseni on Saaremaaga tutvumas Suurbritannia jalaväekompanii, mille liikmed külastasid eile Kuressaare koole ning näitasid lossihoovis oma varustust ja tehnikat.

PÕNEV! Seersant Scott Abraham näitab Erik Kristo Kremmile maailmatasemel sõjatehnikat.
MAANUS MASING


Eile käisid Briti sõjaväelased Kuressaare koolides inglise keele tundides, mängisid sõpruskohtumise jalgpallis ning demonstreerisid lossihoovis oma varustust, tehnikat ja relvastust. Brittide vastuvõttu korraldavad Kaitseliidu Saaremaa malev, Kuressaare linnavalitsus ja mitmed ettevõtjad. Kaitseliidu Saaremaa maleva meremalevkonna tsiviil-sõjalise koostöö ohvitseri kolonelleitnant Raul Öpiku sõnul on positiivne, et mitmed Eestis paiknevad NATO liitlaste allüksused planeerivad koostööõppusi ka Kaitseliidu Saaremaa maleva allüksustega ning seda nii mereväe, õhuväe kui ka jalaväeüksuste osalusel.

Augustis külastasid Kuressaaret USA Marylandi osariigi rahvuskaardi ründelennukid, mis osalesid koostöös kohalike kaitseliitlastega kahepäevasel Liivi lahe kohal korraldatud õhukaitseharjutusel. “Ründelennukid paiknesid õppuste ajal Kaitseliidu Saaremaa maleva poolt julgestatud Kuressaare lennuväljal ning väljaõppealane koostöö meie maleva allüksustega toimis ka merel,” sõnas kolonelleitnant Öpik. Ta lisas, et Saaremaal korraldatavad ühisõppused aitavad näha ja veenduda, et alliansi liikmesriigid võtavad kollektiivkaitse vajadust tõsiselt ning NATO heidutus toimub tihedas koostöös meie kohalike üksustega.

Print Friendly, PDF & Email