Ootamatu pööre saarlasest rallimehe tuleviku osas

Ott Tänaku tulevik on jätkuvalt küsimärgi all, kuid ralliajakirjanik Colin Clark on saladuseloori siiski kergitanud. Clarki sõnul siirdub Tänak M-Sportist hoopis konkurent Toyotasse.

VAHUVEINIDUŠŠ: Sebastien Ogier pritsib võidujoovastuses tiimikaaslast Ott Tänakut šampanjaga.
Timo Anis


“Infole lähedal seisva allika sõnul on Toyota ja Tänaku diil tehtud,” kirjutas Clark, vahendab Postimees.

Tänak ise rääkis Kataloonia rallil, et otsustab oma tuleviku lähiajal. “Tuleb valida parim meeskond – tahan olla tulevikku silmas pidades nii heas positsioonis kui võimalik,” selgitas saarlane. “Tuleb ringi vaadata ja otsustada, kus on parim šanss MM-tiitlile sõita. Valik peab olema nutikas.”

Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen on Postimehele korduvalt kinnitanud, et Tänak on nende vaateväljas. “Eks mingid muudatused tiimis ikka toimuvad ja sõitjate nimekiri on üks kõige olulisematest teemadest, mille kallal ikka veel tööd teeme. Me alles mõtleme, kas meie eesmärk on järgmisel hooajal võidelda kõigi kolme autoga meeskondlikule MM-tiitlile, ja see otsus peaks sündima juba peagi. Ma tahan, et me saaks oma rivistuse välja kuulutada praeguse ja Walesi ralli vahel. Hetkel ma selleks aga veel valmis pole.”

Pole mingi saladus, et Mäkinen on Tänaku ande suur austaja (“Ott on oma taset pööraselt tõstnud, olles hooaja teisel pool-ajal kõige parem sõitja.”) ning meie esisõitjast rääkides muigab ta kavalalt. Klapib ka ajastus: eestlane räägib mõnest nädalast, soomlane samuti.

Uudistetoimetus/PM

Print Friendly, PDF & Email