Mustjala remonditud rahvamaja avab uksed (5)

Läinud nädalal kolis rahvamaja juhataja Edith Viira pärast pikka remonti tagasi oma tööruumidesse, mis tehniliste näitajate poolest erinevad varasemast nagu öö ja päev, kuigi vana atmosfäär pole majast kusagile kadunud.

UUS VANA HEA: Edith Viiral on hea meel, et remondi käigus ei ole vana maja vaim hoonest kusagile kadunud.
MAANUS MASING

“Meil on nüüd uus ilus soe maja, mis meelitab kindlasti rohkem inimesi siin käima,” ütles Edith Viira Saarte Häälele. Ta lisas, et varem jäi päris palju just selle taha, et vana maja oli külm ja selles polnud ka vett sees.

“Nüüd on ta soe ja armas, samas on maja vana välimus säilinud,” märkis Viira, kelle sõnul on kohalike inimeste ootused renoveeritud rahvamaja suhtes kõrged. “Inimesed, kes on maja juba vaatamas käinud, ütlevad, et ootavad, millal saab juba tagasi tulla,” märkis ta.

Praegu tegutseb rahvamajas valimisjaoskond, homsest aga läheb taas lahti ka tavapärane kultuuritöö. Rahvamaja tiiva all tegutsevad praegu segakoor Mustel, õpilaste lauluansambel, naisrahvatantsurühm, küllapillimeeste rühm. Remonditud majaga seoses on Viira sõnul mitmesuguseid uusi ideid, läbirääkimised käivad mõne uue ringi käimapanekuks, samuti on mõte hakata korraldama kooskäimisi eakatele.

Rahvamaja avamine toimub homme õhtul kell 18. Kavas on pidulik kontsert, lindilõikamine ja ühine tordisöömine.

Print Friendly, PDF & Email