Ott Tänak tõusis MM-sarjas teiseks

M-Sporti sõitjad Ott Tänak ja Martin Järveoja lõpetasid nädalavahetusel sõidetud autoralli MM-sarja etapi Kataloonias kolmandal kohal, kuid tõusid üldarvestuses tiimikaaslase Sébastien Ogier´ järel teiseks.

POODIUMIL: Martin Järveoja ja Ott Tänak lasid Eesti lipul taas uhkelt lehvida.
Timo Anis


Viimasel võistluspäeval ei suutnud keegi vastu saada Citroënil sõitvale põhjaiirlasele Kris Meeke’ile, kes võitis kuuest kiiruskatsest viis. Meeke edestas teise koha saanud Sébastien Ogier´d 28 ja kolmanda koha saanud Ott Tänakut 33 sekundiga. Saadud kolmanda kohaga teenis Ott Tänak maailmameistrivõistluste üldarvestuses 17 lisapunkti, millega möödus Kataloonias katkestanud Thierry Neuville’ist. Kaks rallit enne lõppu on Sébastien Ogier´l koos 198, Ott Tänakul 161 ja Thierry Neuville’il 160 punkti.

“Me tunneme end päris hästi,” rääkis Ott Tänak pärast rallit. “See tulemus on peaaegu maksimum, mida me sel nädalavahetusel suutsime anda ja seepärast kokkuvõttes suurepärane tulemus. Kindlasti tuleb teise koha nimel veel suur võitlus. Sébastieni seis on päris turvaline, kuid samas on ikka veel, mille nimel võidelda, ja kaks põnevat võistlust on veel ees.”

Avapäeva järel neljandad

Mitme probleemi küüsis olnud Ford Fiesta WRC-ga sõitvad Ott Tänak ja Martin Järveoja lõpetasid reedel neljandal kohal, kaotades norralasest liidrile Andreas Mikkelsenile vaid 6,3 sekundiga.

Kui Ott Tänak alustas päeva katse võiduga, siis probleemid tühjeneva rehviga langetasid saarlase kolme katse järel neljandaks, sellele vaatamata hindas rallipiloot ennelõunase võistluse kordaläinuks.

“Auto töötas tõesti suurepäraselt ja me nautisime hommikupoolikut,” lausus ta. “Meie rehvivalik võis olla küll pisut agressiivne, kuid kokkuvõttes oli see õige ja kolm esimest katset olid päris head.”

Tänaku sõnul kaotas ta pikimal katsel rehviprobleemide tõttu küll aega, kuid kiirus oli olemas ja kokkuvõttes oldi heal positsioonil. “Vaatame, milleks me pärastlõunal võimelised oleme,” märkis rallipiloot.

Päeva teisel poolel domineerisid kuni viimase katseni norralased. Neljandal-viiendal kohal sõitnud Ott Tänakul kadusid viimasel katsel küll pidurid, kuid korraliku sõiduga jäi saarlane konkurentsi püsima.

“Kokkuvõttes võib öelda, et sooritus oli täna väga hea,” märkis Ott Tänak, lisades, et vahed jäid väikeseks. “Kindlasti saab homme olema väga põnev. Olukord on paljulubav ja vaatame, kas me leiame hommikul hea rütmi. Rajad on väga unikaalsed, kuid ka nauditavad, püüame leida autole õige seadistuse ja siis vaatame, mis juhtuma hakkab.”

Laupäeval tõusti kolmandaks

Ott Tänak ja Martin Järveoja lõpetasid laupäeval kolmandal kohal. Citroënil sõitvale liidrile Kris Meeke’ile oli kaotust 14,5 ja teisel kohal sõitvale meeskonnakaaslasele Sébastien Ogier´le 1,5 sekundit. Ralli teine päev algas Ott Tänakule küll viiendaks langemisega, kuid siis tõusis ta hea sõiduga teisele kohale. Samas sai Thierry Neuville starti hilinemise eest karistada ja Ott Tänaku autol ilmnesid käigukasti probleemid.

“Pärast päeva esimest katset polnud me just rahul, sest autot oli keeruline juhtida,” rääkis Ott Tänak M-Spordi pressiteate vahendusel. Ta lisas, et enne järgmist katset tehti aga mõned muudatused ja pärast seda tundus kõik palju parem, et olla võimelised heade aegade näitamiseks.

“Ennelõunasel viimasel katsel kuulsime aga sõidu ajal imelikku häält ja teeninduses tuli käigukasti vahetus ära teha. See tähendab aga seda, et meil ei ole see õige seadistusega ja teeb seepärast asja keeruliseks, kuid loodetavasti suudame tempos püsida.”

Tänu konkurentide ebaõnnele tõusis saarlane kolmandaks ja püsis ilusti konkurentsis. “Poodiumikoht on meil alati sihikul,” ütles Tänak.

“Arvestades, et oleme praegu väga heal positsioonil, saab päevaga rahule jääda. Kuigi hommikul ei olnud me auto tunnetusega päris rahul, leidsime päeva jooksul hea tasakaalu ja näitasime ka paremat minekut.”

Tootjate arvestuses on M-Sport kogunud 358 punkti. Järgnevad Hyundai Motorsport 275, Toyota Gazoo Racing WRC 225 ja Citroën Total Abu Dhabi 198 punktiga.

Print Friendly, PDF & Email