5 Donald Trumpi skandaalset väljaütlemist rassismi ja religiooni teemal

Praegune USA president pole kunagi hiilanud poliitkorrektsusega. Solvavaid ütlusi teiste inimeste aadressil on ta pildunud üpriski sageli. Saksa telekanal DW on ära toonud Donald Trumpi kuulsamad verbaalsed vääratused.

MÕTISKLEV JA ÜLEOLEV: Donald Trump pole Valges Majas veel aastatki olnud, ent on kõvasti tuntust kogunud oma vastuoluliste, sageli teisi inimesi solvavate väljaütlemistega.
Fortune.com


Vihkamist täis retoorika valimiskampaania ajal, solvavad säutsud Twitteris, rassistliku alatooniga mõttekäigud ja oskamatus kriitilisel hetkel õigeid sõnu valida, nagu hiljuti Charlottesville´is toimunud meeleavalduste ajal. Saksa telekanal DW on välja toonud skandaalsemad Donald Trumpi ütlemised, mis on tekitanud nördimust kogu maailmas.

1. Trump oma eelkäijast Barack Obamast: “Miks ta ei taha näidata oma sünnitunnistust?”

Mustanahaline president? Rassistliku liikumise Bither pooldajad on veendunud, et tegelikult ei ole Barack Obama Ameerika Ühendriikides sündinud. President Donald Trump pooldas kaua aega seda vandenõuteooriat, mille kohaselt Barack Obama ei sündinud mitte USA-s, vaid hoopis Aafrikas Keenias, kus mõned tema sugulased ka praegu elavad. Lisaks pooldavat Obama islami usku.

2011. aastal andis Trump intervjuu Ameerika telekanalile ABC. Selles väljendas ta esimest korda avalikkuse ees kahtlust, kas Obama on ikkagi USA-s sündinud. Toona esitas ta väljakutsuva küsimuse: “Miks ta ei taha siis oma sünnitunnistust näidata?”

Kui aga 2012. a augustis oli käivitunud valimiskampaania, milles osalesid Barack Obama ja Mitt Romney, valas Trump õli tulle, säutsudes Twitteris: “Usaldusväärne allikas helistas minu kontorisse ja teatas, et Barack Obama sünnitunnistus on tegelikult võltsing.”

Kahtlust Barack Obama presidendiks valimise legitiimsuses on Donald Trump väljendanud korduvalt. Seda isegi pärast seda, kui Valge Maja oli avalikustanud Obama sünnitunnistuse. Kuid 2016. aasta septembris valimiskampaania ajal otsustas ta ühtäkki sellest vandenõuteooriast loobuda, öeldes: “President Obama on sündinud USA-s. Sellele loole on pandud punkt.” Pole aga teada, kas Trump oma eelkäija ees ka vabandas…

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email