Tänak stardib Saaremaal koos Georg Grossiga (8)

Kui Ott Tänak pidi 50. Saaremaa rallil algselt startima koos Martin Järveojaga Ford Fiestal, siis nüüd on teada, et ta sõidab oma vana Ford Fiesta WRC-ga ja kaardilugejaks on Georg Gross. Uue rallipaari eesmärk on võit.

“Kuna tegu on juubeliralliga ja meie rallipublik tahab kindlasti näha Ott Tänakut sõitmas WRC-ga, siis leidsime, et anname talle selleks võimaluse,” rääkis Eestis saarlase endise autoga sõitev Georg Gross, kelle sõnul tegi otsustamise lihtsamaks asjaolu, et koos Raigo Mõlderiga on juba absoluutne meistritiitel kindlustatud.

“Sealt edasi jõudsime selleni, et üritan ise kaarti lugeda. Kindlasti on sellest ka mulle endale väga suur kasu, kui suudan Oti kõrval terve ralli ära lugeda, sest see annab ka minu enda sõidule juurde. Näen, kuidas maailma parimal tasemel asjad käivad,” lausus Gross.

Kuigi Georg Gross on tuntud rohkem rallipiloodina, on ta kaardilugejana kaasa teinud 2005. ja 2006. aastal Paide rallil oma õpetaja Priit Kasaku kõrval. Nii saab Gross tõdeda, et päris võõras see amet talle ei ole.

“Kindlasti on kiirused ja tase hoopis teised, kui olen harjunud, ning saab raske olema,” märkis Gross, kes on Ott Tänakuga ka varem koos sõitnud. “Aga siis olin lihtsalt kaasreisija, kui tal oli tee juba täiesti peas. Kuigi Saaremaal teab Ott katseid hästi, tervet rallit ta ikkagi peast ära ei sõida ja pean ikka tasemel olema. Martin ja Raigo tulevad meile kaasa elama.”

Enda jaoks uue autoga tulevad rajale ka Siim Plangi ja Urmas Roosimaa, kes on selleks ralliks vahetanud Mitsubishi Lanceri Škoda Fabia R5 vastu.

Print Friendly, PDF & Email