JUHTKIRI: Nokk kinni…

Kuressaares Õie 3 tegutseva korteriühistu vastuseis linnavalitsusele on mõistetav –prügimaja ehitamine äsja korda tehtud mänguväljaku kõrvale ei ole hea mõte. Sest paraku pole prügimajandus steriilne valdkond. Isegi siis mitte, kui konteineritel on kaas korralikult peal ja mahuteid õigel ajal tühjendatakse.

Rämpsu ja jäätmetega kaasnevad lehk ja kärbsed. Eriti suvel, kui ilmad soojemad. Ning loomulikult tekitavad prügiautod müra ja paraja haisupahvaku, kui konteinerite sisu prahikoormasse kallatakse. Sellele mõeldes – kes tahaks, et tema laps mängib prügimaja kõrval? Tõsi, ega ju peagi, ent kortermajade piirkonnas pole mängimiskohtade valik kuigi suur.

Arusaadav on ka Mooni tänav 4 maja elanike mure. Linnavalitsusega sõlmitud toetuslepingu teise osalise jaoks on 2000 eurot liiga suur raha, et sellest loobuda. Kes see ikka tahaks prügimaja oma kulu ja kirjadega ehitada?

Oma õigus on mõlemal, mis on aga paslik lahendus?

Print Friendly, PDF & Email