Lasteaialapsele koolibussis kohta ei olnud (2)

Randvere–Aste koolibussiliini sõidab täpselt kooliõpilaste arvu järgi sätitud buss, mistõttu näiteks erandkorras lasteaeda saadetud laps ei pruugi bussi mahtuda.

Randvere külavanem Hanna Saar kirjeldas vallavalitsusele saadetud murekirjas juhtumit, kus üks vanaema oli oma 4-aastase lapselapse koolibussi peatusse viinud, kuna lapse ema pidi tööl olema. Bussijuht ütles, et tal lapse jaoks kohta ei ole. Lõpuks võeti laps siiski bussi.

Hanna Saar küsis oma kirjas, et kas valla tellitud 8-kohaline buss ehk liiga väike ei ole.

Valla infotöötaja Merike Lipu sõnul on enne kooliaasta algust neile laekunud info põhjal transporti vaja kaheksale õpilasele ja seepärast selline buss liinile ka telliti.

Lipu sõnul käsitletakse lasteaialaste transpordi küsimusi vastavalt olukorrale. ”Oleme erandjuhtumile alati lähenenud individuaalselt, arvestades laste parimat huvi ning turvalisust. Koostöös lapsevanemaga oleme tavaliselt jõudnud ka rahuldust pakkuvate lahendusteni,” ütles Lipu. Ta lisas, et kirjeldatud juhtumi puhul ei tea vald täpselt muretseva pere vajadusi. Nende teadasaamisel aitaks vald kindlasti ka lahenduse leidmisel.

Print Friendly, PDF & Email