Saaremaa võrkpalliklubi rahastab perekond Alt (8)

Nädalavahetusel algava võrkpalli Balti liiga suurima eelarvega võistkond on Saaremaa võrkpalliklubi, enamik 300 000 eurost tuleb perekond Aldilt.

TÄHTIS KOLMIK: suursponsor Toivo Alt, toetaja ja juhatuse liige Jaanus Põlluäär ning peatreener Urmas Tali.
FOTO: Irina Mägi


“Saaremaa võrkpall on selle ära teeninud,” ütles klubi juhatuse liige Toivo Alt. “Püüame hoida meie võrkpalli seal, kus ta peab olema. Võtame rahulikult, liigume samm haaval. Minu jaoks on see ka üle hulga aja uus kogemus.” Vastavalt meeste särkidel olevatele reklaamidele on peasponsorid Aiamaja24, Saarek Productions ja Pirko Ristsõnad. Kõigis kolmes firmas on osaline perekond Alt.

AS-i Saarek Productions aktsionärid on Toivo Alt, Reio Invest OÜ (Reio Alt) ja Agris Kauzens. Pirko Ristsõnad kuuluvad OÜ-le Pirkora, mille omanikud on Raivo Alt ja Rita Alt. Aiamaja24 omanik on Hansa24 Group OÜ Reio Aldi ja Risto Aldi vedamisel. Veel on meeste mängupükstel toetajatena välja toodud Javicar, Suja Ehitus OÜ, Kuup3, Hansaprint ja Saaremaa Veski.

“Vaatame, kas rahvas seda võrkpalli tahab,” lausus Toivo Alt. “Kui inimesi ikka ei huvita ja see asi peale ei lähe, siis mõtleme, kas väärib pingutamist. Kui saal on fänne täis ja kõigile on huvitav, siis kindlasti teeme seda asja edasi.”

Tallinnas toimunud võrkpallihooaja avamisel korraldatud pressikonverentsil, kus klubid tutvustasid oma eelarveid, koosseise ja eesmärke, ütles Pärnu võrkpalliklubi loots Avo Keel, et vollekaardile ilmunud uusrikkad nägid vaeva, et teistele mängijaid ei jaguks. Silmas pidas ta Saaremaad.

“Lisades siia liigkasuvõtjad Tartust, kel Bigbanki näol on samuti toredad toetajad, siis meil teistel, lihtsurelikel, hõisata pole,” tõdes legendaarne treener, kes on mitmed oma juhendatavad võistkonnad tiitlitele tüürinud.

Saaremaa võrkpalliklubile järgnevad BIGBANK Tartu 240 000–250 000, Pärnu võrkpalliklubi 200 000, Selver Tallinn 200 000 ja Järvamaa võrkpalliklubi 100 000 euroga. TTÜ eelarve on tagasihoidlik ja ebaselge.

Print Friendly, PDF & Email