Muusikapäeval Saaremaal ja Muhus tasuta kontserdid

Rahvusvahelise muusikapäeva puhul toimub sel pühapäeval, 1. oktoobril juba viiendat aastat üle-eestiline suurejooneline tasuta kontsertide programm.

KLAHVPILLIHELID: Tiiu Kiik esineb Muhu kirikus.
EESTI MUUSIKANÕUKOGU


Muusikapäeva eesmärk on juhtida tähelepanu muusika rollile ja olulisusele igapäevaelus. Nii toimuvad kontserdid linnades ja maal, kontserdisaalides ja kultuurimajades, aga ka näiteks turgudel, kaubamajades, trammis ja mujal ebaharilikes paigus veel.

Muusikapäeval leiab Eestis enam kui 750 muusiku toel aset rohkem kui 100 tasuta kontserti. Päeva sõlmib kokku traditsiooniline muusikapreemiate tseremoonia Estonia kontserdisaalis, mida saab jälgida ETV otseülekande vahendusel kell 19.

Muusikapäev on hea tahte ettevõtmine, mille õnnestumisele aitavad kaasa sajad muusikud, kontserdipaigad, koostööpartnerid ja toetajad. Rahvusvahelist muusikapäeva tähistatakse ülemaailmselt 1. oktoobril alates 1975. aastast.


Muusikapäeva kontserdid Saaremaal

Kl 10 Hellamaa, Muhu muusikatalu vabalava – Villu Veski (saksofonid), Külliki Levini laululapsed, Marge Loik (klaver)
Kl 11 Muhu Katariina kirik – Tiiu Kiik (vokaal, elektroonika), Tiit Kiik (orel)
Kl 13.30 Valjala kirik – Tiiu Liventaal (orel)
Kl 14 Kuressaare lossi kapiitlisaal – pärimusmuusika õpituba, esinevad Kärt Tambet (viiul), Markko Sunni (kitarr), Martin Kullamaa (kontrabass), Naomi Matthyssen (flööt, Austraalia), Jeroen Laureyssens (lõõts, Belgia), juhendaja Richard Holzmann (kitarr, Saksamaa)
Kl 15 Kuressaare lossi kapiitlisaal – Eesti ETNO, esinevad Kärt Tambet (viiul), Markko Sunni (kitarr), Martin Kullamaa (kontrabass), Naomi Matthyssen (flööt, Austraalia), Jeroen Laureyssens (lõõts, Belgia), juhendaja Richard Holzmann (kitarr, Saksamaa)
Kl 16 Kaarma kirik – Tiiu Liventaal (orel)

Print Friendly, PDF & Email