Riik müüb Saaremaal vähemalt 60 000 euro eest kinnistuid

Maa-amet korraldab avalikul kirjalikul enampakkumisel riigi omandis ja keskkonnaministeeriumi valitsemisel olevate kinnisasjade müüki. Ühtekokku on üle Eesti müügis 79 kinnistut, neist kuus asuvad Saare maakonnas.

Kolm kinnistut asub Pöide vallas, kaks Lääne-Saare ja üks Mustjala vallas. Pöide valla kinnistud asuvad Koigil, Oti külas ja Pöide külas. Suurim neist on viimane, 1,35 hektari suurune Roosi kinnisasi, mille alghind on 2840 eurot. Koigis asuv Viljapuu kinnisasi on 1 ha suurune ja selle alghind on 2100 eurot. 0,28 ha suuruse Oti küla kinnistu alghind on 1120 eurot.

Lääne-Saare valla piiresse jäävad kinnistud asuvad Hakjala külas (Padurimäe, 3,34 ha) ja Kärla-Kirikukülas (Lõukaserva, 2,1 ha). Neist esimese alghind on 7680 eurot, teisel aga 3990 eurot.

Mustjala vallas olev kinnisasi on kuuest Saare maakonnas müüdavast kinnistust selgelt suurim ja kalleim. See asub Järisel (Karjaku, 39,25 ha) ja selle alghind on maa-ameti andmeil 43 180 eurot.

Print Friendly, PDF & Email