Kuressaare koolid võtavad e-külalistunde

Kuressaare gümnaasium ja täiskasvanute gümnaasium on liitunud MTÜ Tagasi Kooli algatatud külalistundide projektiga, mille käigus jõuavad sel õppeaastal igasse klassi Youtube´i otseülekandena e-külalistunnid Eestis tuntud persoonidega.

“Kuna Tagasi Koolis registreeruvad üldjuhul vaid need koolid, kes vaatavad otseülekannet, siis me kõiki vaatajaid ei tea,” ütles Tagasi Kooli tegevjuht Teibi Torm, lisades, et Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi õpilased soovivad pea kõiki gümnaasiumile mõeldud tunde järele vaadata.

“Kuressaare gümnaasium on olnud e-külalistundidest huvitatud juba algusest peale. Mais 2017 viisime läbi kaheksa proovitundi, et näha, kas ja kuidas Youtube´is ülekantud koolitund töötab. Ühe tunni andis ajakirjanik Kristina Herodes, kelle suur soov oli, et Kuressaare gümnaasiumi õpilased ka osaleksid. Ta oli nimelt seal ühel kooliüritusel osalenud ja talle väga meeldis,” rääkis Teibi Torm.

Ühtekokku antakse Eesti sajanda sünnipäeva auks sada tundi. Tagasi Kooli e-külalistund võimaldab korraga tundi anda kõikidele Eesti õpilastele. 20. septembri seisuga on e-külalistundi registreerunud 188 klassi üle Eesti, huvilisi ja osalejaid on kõigist maakondadest.

E-külalistund on Youtube´i otseülekandena toimuv 45-minutine koolitund, millest esimesed 15–20 minutit avab teemat külalisõpetaja ja 25–30 minutit toimub tund oma õpetaja juhendamisel. Külalisõpetaja ja üksteisega saavad õpilased live´i ajal Youtube´i jutuaknas ka vestelda ja küsimusi esitada.

Igal kuul on e-külalistundidel oma teema ja külalisõpetajaid on igas kuus ca 12–14. Septembris annavad tunni näiteks Ülle Madise, Rain Kooli, Maarja-Liisa Soe, veebruaris annab külalistunni president Kersti Kaljulaid.

Järgmised otseülekanded toimuvad 11.–13. oktoobril.

Print Friendly, PDF & Email