JUHTKIRI: Igaks juhuks, kindluse mõttes

Naisterahvas peaks günekoloogi juures kontrollis käima vähemalt kord aastas. Olemaks kindel, et tervisega on kõik korras. Ja et võimalikele probleemidele varakult jaole saadaks.

Günekoloogide sõnul on naised õnneks üha teadlikumad, enamik neist käib arstil regulaarselt ega kipu oma tervist unarusse jätma. Paraku on ka neid, kes käivad naistearsti vastuvõtul harvem, kui peaks. Või ei lähe sinna üldse. Kas ei nähta selleks vajadust – mul pole ju midagi viga! –, ei hoolita piisavalt oma tervisest või peljatakse. Mine tea, äkki avastab arst midagi tõsist. Parem halbu uudiseid mitte kuulda… Millest ei tea, seda pole olemas.

Statistika näitab, et Saare maakonna naised käivad rinnavähi sõeluuringul agaramalt kui enamiku teiste maakondade elanikud. Arenguruumi on aga meilgi veel kõvasti. Kui mammograafiabuss järjega Kuressaarde jõuab, tasub siin Suure väina taga elavatel naistel koju kätte saabuvast võimalusest kinni haarata ja uuringule minna. Seda enam, et kutse saanud uuringu eest tasuma ei pea.

Print Friendly, PDF & Email