EKRE lööb mujal kandideerijad minema (2)

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liikmelisusega peab Saaremaal hüvasti jätma neli inimest, kes kandideerivad valimisliidu Meie Saaremaa valimisnimekirjas ning kolm sotside seas kandideerijat. Seda põhjusel, et EKRE nimekiri ei lubavat erakonna vastu kandideerida.

Üks neljast väljavisatavast on Ulvi Vallik, kes oma sõnul säärase otsuse pärast muret ei tunne. Ta oleks nii või teisiti EKRE-st lahkunud. “Mulle ei meeldi, mida nad (EKRE – toim) teevad,” ütles Vallik.

Peale tema kuuluvad väljaviskamisele Avo Kaljuste, Erki Laur ja Kalle Niit. Valimisdokumentides veel EKRE liikmena märgitud Mati Väärtnõu astus septembri keskel ise erakonnast välja.

Sotside nimekirjas on EKRE liikmelisusega Maie Meius, Elle Mäe ja Evelin Schönberg. Viimane neist oli Saarte Häälega vesteldes oma väljaarvamisest üllatunud. Äriregistri järgi 1998. aastast EKRE või tema eelkäijatega seotud olnud Schönberg ei ole enda sõnul kunagi EKRE-sse astumise avaldust teinud. Seega visatakse ta välja kuskilt, kuhu ta enda teada ei kuulu.

Oma reeturliikmeid on Eestis varem erakonnast välja arvanud ka Keskerakond ja Reformierakond. Saaremaal nad sellist sammu astunud ei ole.

EKRE poliitikanõunik Urmas Espenberg täpsustas, et välja arvatakse need valimisliitudes kandideerijad, kelle piirkonnas on olemas ka EKRE nimekiri. Kui seda ei ole, pole ka vastukandideerimist. Saaremaa valla valimistel on olemas ka EKRE nimekiri.

Print Friendly, PDF & Email