ANU URMET: 70 Väljaõppinud insenerist raamatukoguhoidjaks

Täna saab Tornimäe raamatukogu juhatajana 30 aastat töötanud Anu Urmet seitsmekümneseks. Raamatukogu sajanda sünnipäevani jääb veel aastakene.

LISAKS POSTIPUNKTI TÖÖ: Aasta tagasi sai Anu Urmet tööd juurde. Raamatukogus tegutseb nüüd ka postipunkt.
MAANUS MASING


“1987. aastast olen seda ametit pidanud. 30 aastat tagasi hakkasime raamatukogu kiriku all olevast väikesest majast rahvamajja kolima,” nentis tänane sünnipäevalaps.

Pöide vallas Välta külas sündinud ja kasvanud Anu on lõpetanud Tallinnas tollase polütehnilise instituudi ning tuli kodumaile tagasi 1985. aastal pärast ema surma. Algul pakuti talle tööd Tornimäe põhikoolis. Kaks aastat õpetas Anu lastele vene keelt.

“See töö mõjus minu häälepaeltele. Arst soovitas tööd, kus ei peaks pidevalt rääkima. 1987. aastal vabanes raamatukogu juhataja koht. Nüüd olen juba 30 aastat selles ametis olnud. Raamatute keskel olen lapsest saati olnud. Mulle endale meeldib ka lugeda,” rääkis Anu.

Staažika raamatukoguhoidja sõnul loeb rahvas ennekõike uudiskirjandust ja nagu saarlastel kombeks, tuntakse huvi omakandi kirjanike teoste vastu.

“Küsitakse, kas “Foogt” on tulnud. Olen pidanud neile siiani vastama, et veel mitte, aga varsti saame ka selle raamatu. Indrek Hargla raamatuid loetakse. Valikuvõimalused on ju üsna suured,” lisas raamatukogu juhataja.

Lugejaid on Tornimäe raamatukogu hingekirjas ligi paarsada, raamatuid üle 12 000. Aastaid on need arvud olnud enam-vähem stabiilsed. Erilist heameelt tunneb raamatukogu juhataja väärikate lugejate üle, kes aastakümneid raamatukogu teenuseid kasutanud. “Endine õpetaja Virve Koppel on juba üle 90. Nüüd käib ta raamatukogus küll harvemini, aga tähtis on, et ta tunneb endiselt loetu vastu huvi,” toonitas Anu.

Juubilaril on täiskasvanud tütar ja poeg. Mõlemad töötavad Tallinnas.

“Tütar, kes töötab arstina, on ka naisüliõpilaste seltsi liige. Möödunud aastal pidas selts Saaremaal suvepäevi ja siin võtsid nad teemaks, kuidas kõrgharidusega maanaine toime tuleb. Tütar võttis mind siis “eksponaadina” kaasa. Rääkisin sellest, kuidas ma maal elades toime tulen. Muide, ega raamatukogu juhataja palgaga ei oleks ma suutnud oma lapsi koolitada. Meil oli ka talu. Kasvatasime loomi. Nii tütrel kui ka pojal on kõrgharidus,” rõhutas Anu Urmet.

Töökale saare naisele ka Saarte Hääle ja Kadi raadio poolt erku meelt ja õnne sünnipäevaks!

Print Friendly, PDF & Email