Püha kiriku juurde Vabadussõja monument (2)

EELK Püha kogudus rajab koostöös kohalike külaseltside ja Kaitseliiduga EV 100 raames Püha kihelkonnast pärit Vabadussõjas osalenutele mälestusmärgi.

“Aastaid mõtteis olnud mälestuskoha rajamine leiab aset kodanikualgatuslikus korras. Selle eesmärk on avaldada austust Eesti Vabariigi sünnile kaasa aidanud Püha kihelkonnast pärit inimestele, tihendada koostööd ühe piirkonna vabatahtlike organisatsioonide vahel ja tugevdada kohalikku identiteeti,” selgitas algatustoimkonna liige, Püha koguduse õpetaja Anti Toplaan.

Tema sõnul valmistatakse sel nädalal ette sobiv ala Püha kiriku esise parkla ääres kirikupoolsel küljel. Oktoobris korrastab Vätta külaselts platsi ja toob vajadusel mulda. Kaitseliit ja naiskodukaitse organiseerivad ausamba avamise juubeliaasta raames.

Mälestusmärk koosneb Püha kihelkonnast pärinevast rändrahust, millele kinnitatakse plaat tekstiga “Püha kihelkonna rahvas mälestab 1918–1920 Vabadussõjas osalenuid”.

Mälestusmärgi püstitamist on lubanud rahaliselt toetada Püha kogudus ja Pihtla vald. Mälestusmärgi rajamist on võimalik toetada kõigil füüsilistel ja juriidilistel isikutel. Annetusi saab teha EELK Püha Jakobi koguduse mälestusmärgi erikontole EE612200221062234347 Swedbankis.

Print Friendly, PDF & Email