Hullumeelse päevik linnateatris (2)

Teater R.A.A.A.M. on 27. ja 28. oktoobril Kuressaares lavastusega “Hullumeelse päevik”.

NORMAALSUSE JA EBANORMAALSUSE VAHEL: Gogoli novelli peategelast kehastab Argo Aadli.
R.A.A.A.M.

R.A.A.A.M.-i eestvedaja Märt Meos märkis, et Nikolai Gogoli “Hullumeelse päevik” on äärmiselt tänapäevaste kokkupuutepunktidega.

“Maailmas, kus hakkab hajuma piir normaalsuse ja ebanormaalsuse vahel, terve ja patoloogilise vahel, kus tihti kõverpeeglina vale saab tõeks ja olematu olevaks,” tõdes ta ja lisas, et meie praegune aeg näitab, et nihestatud mõttemaailma ja ettearvamatu käitumisega ning labiilse psüühikaga inimesed võivad saada ka suurriikide juhtideks.

Kuidas käivitub ja areneb selline “hulluse” protsess, seda näitab väga ilmekalt ja ülimalt värvikalt Gogoli novelli peategelane Aksenti Ivanovitš Poprištšin, keda kehastab Tallinna Linnateatri näitleja Argo Aadli.

Tüki lavastaja on Madis Kalmet, kunstnik Ervin Õunapuu, muusikaline kujundaja Peeter Konovalov (Ugala), valguskujundaja Priidu Adlas.

Print Friendly, PDF & Email