Maamees esiisade jälgedes (2)

“Saame seikluspargis kokku. Selle juurde tuleb ka viikingite küla, ettevalmistused käivad, järgmisel aastal tahame avada. Sa pole ju Asva puhkekülas veel käinud, sealt sõidame edasi Laurile,” kutsub Lauri talu peremees Aarne Lember oma valdusi vaatama.

OMA SUKSUGA: Kaheksa aastat tagasi esitles Aarne Lember oma hobust hindajaile Tika talus.
AARE LAINE


Laimjala valla meest Aarne Lemberit teatakse ennekõike kui omavalitsustegelast, kes koduvallas on mitu koosseisu volikogu juhtinud. Mehel on ka aastakümnete tagune külanõukogu esimehe töökogemus.

Salmel oli ta ses ametis eelmise sajandi seitsmekümnendate aastate lõpus ja kaheksakümnendate alguses. Omaaegse rajooni tarbijate kooperatiivi varumiskontori direktor on ta ka olnud ja jõudnud juhtida nii Laimjala ühismajandit kui Audla OÜd.

Kutselise autojuhinagi on ta rooli keeranud ja kolhoosis zootehnikuna loomakasvatust edendanud ning Kihelkonnal ohutus­tehnika insenerina leiba teeninud. Nüüd peab Eesti põllumajanduse akadeemia lõpetanud maamees turismitalu, rassib hobustega ja hoolitseb endisest lehmalaudast kohandatud pisikeses loomafarmis faasanite, vuttide, eriskummaliste kanade, tuvide ja küülikute eest.

Hobustele on talveks sööt varutud. Vajalik talutehnika trimmerist kuni muru- ja põllutraktoriteni on kas kuuris või õue peal tööjärge ootamas…

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email