LUGEJA KIRI: Saime gümnasistideks!

18. septembril kell 11.20 alustasid Orissaare gümnaasiumi 10. klassi õpilased, nn lõvikutsikad oma teekonda saamaks abiturientideks – lõvideks. Lõvid olid neile juba välja mõelnud proovikivid, millest kutsikad end läbi närima pidid. Nädala jooksul tuli kutsikatel palju töötada ühe meeskonnana ja seeläbi edu saavutada.

Esialgu olid kutsikad kartlikud ja ootusärevil. Lõvid rahustasid neid sellega, et ellu jäävad nad kohe kindlasti ning aastate pärast on neil meeles vaid lahedad kogemused.

Kutsikatel oli kohustus kanda iga päev erinevaid rõivaid. Esimesel päeval kandsime superkangelaste kostüüme, teisipäeval nunnarõivaid, kolmapäeval kiskus olukord kuninglikuks ning kõik kümnendikud meenutasid Disney printse ja printsesse. Katsumuste ahela lõpetas neljapäev, mil riietusime oma lemmikloomadeks.

Vahetundide ajal saime treenida suureks lõpumaratoniks, mis toimus neljapäeva õhtul. Nendegi ülesannete peamine märksõna oli rühmatöö: üheskoos õigesse sihtkohta jõudmine, õpetajate ja hobide veatu ühendamine, koolihümni ladus esitamine jne, jne.

21. septembri õhtul, kui ülejäänud koolipere oli juba sammud kodu poole seadnud, jõudis 10. klass oma koolikatsetega lõpusirgele.

Ülesanded, mis 12. klassi lõvid meile ette valmistanud olid, ei jäänud sugugi alla varem kuuldud lugudele eelkäijate koolikatsetest: jahuste nägudega värsked gümnasistid pidid roomama läbi mudalombi, laskma mööda seebist kilerada liugu ja maitsma kummalisi, kaheteistkümnendike valmistatud delikatesse. Meid pandi proovile ka kotijooksus ja veepallide loopimises.

Pärast “katsumuste raja” auga läbimist saime end veidi kasida ning siis suundusime lõputseremooniale. Sõime koos abiturientidega nende valmistatud väga head kohupiimatorti ja andsime oma gümnasistivande. Allkirjastasime tõotused, misjärel meid gümnaasiumisse sobivateks kuulutati.

Kõik vastsed gümnasistid rõhutasid, et saime koostööd tehes lähedasemateks ning nädal oli tore ja meeldejääv. Aitäh, lõvid! Nüüd saab 10. klass lõpuks ometi öelda, et oleme täielikult Orissaare gümnaasiumisse vastu võetud.

Orissaare gümnaasiumi
10. klassi õpilased

Print Friendly, PDF & Email