Tõnu Vaher 44. korda starti ei tule

Saaremaa kolme päeva jooksu algataja ja seni ainsana kõikidel jooksudel osalenud Tõnu Vaher otsustas sel aastal starti mitte minna.

“Muidugi kisub rajale,” ütles aastast 1974 maakonna üht vanemat spordivõistlust pikalt vedanud mees. Vaatamata sellele on tema otsus lõplik. Esimest korda jäi tal finišeerimata juba eelmisel aastal, kui ta esimesel päeval jooksurajal kokku kukkus ja haiglasse viidi. Vaher ütles, et tegeleb nüüd vaid korraldamisega ning on tütar Helen Jürjole ses osas abiks. Tõnu Vaheri osaluskordadega saaks sel aastal samale reale tõusta Roman Rannisto, kellel on seni Vaherist üks jooks vähem.

Jooksu peakorraldaja Helen Jürjo ütles, et 20.–22. oktoobril toimuv jooks tuleb sel aastal suuremate muudatusteta. Eelmisel aastal põhjalikult muudetud ja head vastukaja saanud radadel joostakse ka sel aastal. Kui maakonna vanima spordiürituse Saaremaa ralli toimumise osas on pärast 50. rallit küsimärk, siis jooksukorraldajad Jürjo sõnul loobumisplaane ei mõlguta.

Eilse seisuga oli jooksu põhidistantsile end kirja pannud 502 jooksjat, noortejooksul oli 98 osalejat ja kolmandal päeval toimuval rahvajooksul 10 osalejat.

Print Friendly, PDF & Email