Kihelkonna kompenseerib tühjad kaevud puhta joogiveega (3)

Omanikele, kelle kaevud septembri alguses Kihelkonna hooldekodu tarbeks tehtud puuraukude tõttu kuivaks jäid, otsustati Kihelkonna volikogus valla raha eest puhas joogivesi tagada.

Kihelkonna vallavolikogu eile toimunud istungil anti vallavanemale n-ö roheline tuli kaevuvee kadumise probleemi lahendamiseks. Vallavanem Raimu Aardam ütles, et kuna praegu ei ole kindlat hinnapakkumist ja töödele kuluv summa pole veel selge, on volikogu otsustanud anda nõusoleku valla ressursside kasutamiseks.

“Praegu käibki projekteerimine ja jooniste tegemine ning ootame ehitusluba, ilma milleta me enne tegutseda ei saa. Neljale kinnistule viiakse Kihelkonna valla rahaga puhas joogivesi,” rääkis Aardam. Vallavanema sõnul on maaomanikke, kelle kaevudest vesi kadus, toimuvast kogu aeg informeeritud ja asjade käiguga kursis hoitud.

Saarte Hääl kirjutas 7. septembril. et Kihelkonna hooldekodu maasoojuskütte tarbeks puuraukude tegemisega lõigati läbi üks allikaharu ning ümberkaudsete kinnistute jaoks lõppes see kuivade kaevude ja kraavidega. Vallavanem selgitas toona, et geoloogide ja teiste asjatundjate sõnul ei olnud niisugust asja mingit moodi võimalik ette ennustada, kust allikaharud läbi jooksevad.

Print Friendly, PDF & Email