Illiku arendajad tahavad maad juurde (6)

MTÜ Piidivabrik taotleb Orissaare vallalt veel viie kinnistu kasutusõigust lisaks juba varem konkursiga saadud hoonestusõigusele mitmel kinnistul. Volikogule esitatud taotluses kinnitavad arendajad, et selline käik tagaks laiu tervikliku arendamise.

“Ebaotstarbekas on arendada laiu krunte eraldiseisvate üksustena,” märgib Paap Uspenski vallale saadetud taotluses. Tema sõnul on nende eesmärk tuua Orissaare Eesti kaardile kui koht, kus turistidel on põhjust pikemalt peatuda ja vallakodanikel midagi teha.

Piidivabrik kirjeldab oma visioonina nendele kinnistutele rajatud rannasaunu, puuskulptuuride parki, linnuvaatlustorni, seiklusparki ja Illikut siduvat valgustatud ringteed koos istumiskohtadega. Lisaks muidugi sadama arendamine.

Volikogule esitatud taotluses tuuakse välja ka kogu laiu võimalik kolmeetapiline arendusplaan. Selle kogumaksumus oleks 700 000 eurot, millest 75% loodetakse saada erinevatest meetmetest EAS-i ja PRIA programmide kaudu.

Uspenski sõnul on teiste Illikul asuvate kinnistute omanike ja kasutajate nõusolekud neil olemas.

Orissaare vallavanem Vello Runthal ütles Saarte Häälele, et Piidivabriku taotlus tuli infona volikogu eilse istungi päevakorda.

Sõltuvalt sellest, mis seisukoha volikogu võtab, tuleb teema ametlikult eelnõuna arutusele volikogu oktoobrikuu istungil. Runthali sõnul olid vallavalitsuse tingimused, et säilima peab kinnistute avalik kasutus ja ligipääs.

Print Friendly, PDF & Email