Agarad potimüüjad kimbutavad saarlasi (3)

Facebooki kommuunis Märgatud informeeritakse Saaremaal taas ringiliikuvatest pottide ja pannide müüjatest, kelle pealetükkiv kauplemisviis inimesi häirib.

Kahtlased ärimehed sõidavad hoovi ja trügivad tuppa, püüdes oma kaupa inimestele kaela määrida. Esmapäeval olid agarad kaubitsejad jõudnud Leisi valda. Postitaja sõnul oli kõigepealt tuldud välja nutulauluga, et neil on lennupiletite jaoks raha vaja on, ning siis pakutud müügiks potte ja panne. Sõidukiks oli neil must väiksem sõiduauto Opel ning autos olid tumedama nahaga naine, mees ja laps, kes rääkisid vene keelt.

Postituse alla jäetud kommentaarist võib lugeda, et sarnaste tüütute kaupmeestega puutus kevadel kokku ka kommenteerija Evelini vanaisa Mustjala kandis, kuid sedapuhku sõideti autoga lausa tee peale ette ja hiljem jälitati. Lõpuks õnnestus vanaisal agarad potikaupmehed maha raputada. “Idee poolest püüavad nad agressiivselt raha kätte saada vanematelt inimestelt, keda on kergem hirmutada. Aga peab ise tugev olema ja kindlalt vastu seisma,” õpetab Evelin.

Print Friendly, PDF & Email