Täna on liiklussurmade vaba päev (1)

Täna tähistatakse üleeuroopalist liiklussurmade vaba päeva ehk Edward Day’d (European Day Without A Road Death), mille eesmärk on juhtida tähelepanu liiklusohutusele. Sel päeval palutakse kõigil liiklejatel anda oma panus selleks, et Euroopa teedel ei hukkuks ühtki inimest.

LOOTUSRIKKAD: Päästjad (vasakult) Alar Raamat, Kalle Kahju,
Kunari Kuris, Toomas Silluste, Jüri Saar. Politseinikud Hillar Peegel, Kedi Randi, Kaidi Kask, Žanna Kreštšenko, Hedi Vipp, Ahto Aulik.
Erakogu

Kolme viimase aasta jooksul on Saaremaal liiklusõnnetuste tagajärjel elu kaotanud viis inimest. Sellised traagilised õnnetused oleksid olemata, kui me oleksime liikluses tähelepanelikumad, arvestaks üksteisega ja hooliks rohkem.

Selleks puhuks kutsutakse liiklejaid üles andma liiklusohutusalast tõotust, millega lubatakse näiteks oma perele, sõpradele ja kolleegidele meelde tuletada, et nad oleksid liikluses eriti tähelepanelikud.

Samuti tuleb järgida piirkiirust, vaadata üle auto rehvid, et need ei oleks kulunud, ning olla eriti tähelepanelik lasteasutuste ja koolide läheduses.

Rõhutatakse kainelt rooli istumise olulisust, pikivahe hoidmise ja turvavarustuse kasutamise tähtsust. Samuti tuletatakse meelde, et autoroolis ei tegelda kõrvaliste tegevustega ning ollakse kõikide nende reeglite järgimisega eeskujuks teistele kaassõitjatele.

Print Friendly, PDF & Email