Peatänaval süttis tühi maja (2)

Päästjad said eile päeval väljakutse Tallinna tänaval seisvasse tühja majja, mis oli suure tõenäosusega süttinud inimtegevuse tagajärjel.

RAHURIKKUJA: Kolemajade ja tühjalt seisvate hoonete põlemises oli kuni eilseni üsna pikk rahuaeg.
MAANUS MASING


Saaremaa päästepiirkonna juhataja Margus Lindmäe sõnul süttis tühjalt seisev maja, kus tema andmeil on ka politsei aeg-ajalt vaatamas käinud, ega keegi ole tühja hoonet omavoliliselt asustanud. “See plats on seal tükk aega pakkumisel ja müügis olnud, maja ise seal maja mõõtu eriti välja ei anna, seega pole see ka rahaliselt ilmselt väga suur kahju,” ütles Lindmäe.

Ta lisas, et majas polnud elektrit ning kustutustööde käigus ei leitud ka selget viidet, millest võis põleng alguse saada. “Kuigi inimesi kohal ei olnud, oli see siiski suure tõenäosusega inimtegevuse tagajärg,” märkis Lindmäe.

Margus Lindmäe sõnul paistis tossupilv juba ka päästeteenistuse majja ära ning vahetult enne seda, kui põlengust jõuti teada anda, saabus ka väljakutse. Kolemajade ja tühjalt seisvate hoonete põlemises on päästepiirkonna juhi sõnul valitsenud viimasel ajal üsna pikk rahu, varem on sarnaseid väljakutseid olnud sagedamini. “Külma tulekuga on ikka aktiivsem see oht, et mingi tühi maja läheb põlema. Suure külmaga seda ohtu enam ei ole, sest siis kolitakse nendest majadest juba välja,” rääkis Lindmäe.

Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanema Meelis Juhandi sõnul ei olnud põlenud maja just klassikalises mõttes kolemaja, mis avalikku ruumi häiriks ning kuulus erafirmale, kes tahtis objekti maha müüa. “Paraku leitakse kõik sellised kasutuseta kohad ikka üles. Korra on seal vähemalt “pesa püsti pandud” ja väljakutse olnud, millest teavitasime ka omanikku. Maja uksed-aknad said siis kinni löödud ning “puugid” kolisid välja,” kõneles Juhandi.

Meelis Juhandi sõnul ei ole kinnilöödud uksed-aknad alati takistuseks, sest need kistakse jälle lahti ja ronitakse sisse. “Kuressaares on selliseid maju üsna mitu ning eks see on ikka omanike endi huvides, et hoonesse sissepääsemine oleks niivõrd takistatud, et sisse ei pääseks,” lisas ta.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Kristi Kaisi sõnul sai häirekeskus teate Tallinna tänava põlengust eile veidi enne kella 13. Teataja sõnul põles kasutuseta seisnud hoone, mis päästjate saabudes oli leegi üles võtnud. Tulekahju lokaliseeriti kell 13.17. Leekidesse oli lahvatanud 10×7 meetri suurune hoone. Tules hävis katus ning maja sisemus sai tugevaid vee- ja tulekahjustusi.

Print Friendly, PDF & Email