JUHTKIRI: Punane kukk tondilossis

Eilne põleng Kuressaare peatänava ääres asuvas mahajäetud majas andis taas tunnistust sellest, et tühjalt seisvad ja paremaid aegu ootavad räämas lobudikud on meie linnas tõeline nuhtlus. Silmale kole vaadata ja ohtlikud ka. Miskipärast on aga nii, et kõiki tondilossid ei peluta, osa meist peab neid hoopis peibutavaks. Isegi kui mahajäetud hoone uksed-aknad on kinni löödud – küll need toorele jõule alla vannuvad!

See, kui uudishimust aetud või ajutist peavarju otsiv inimene aastaid tühjalt seisnud majja luusima läheb ja seal oma äranägemise järgi toimetab, ei pruugi aga hästi lõppeda. Kas saab sissetungija ise viga või põhjustab õnnetuse, milles kannatavad teised.

Kui palju selliseid juhtumeid on aga tarvis, et kolemajad linnast ja ka maalt kaoksid? Või peab enne juhtuma mõni tõsiste tagajärgedega õnnetus?

Print Friendly, PDF & Email