Beebilõust paljastas vangimajja viinud poeröövi tagamaid (7)

Saarlasest räppar Beebilõust, kodanikunimega Andrus Elbing, rääkis Kanal 2 “Radaris” veebruaris Tallinnas toime pandud röövretke tagamaadest ning tõdes, et ei mäleta kuriteost suurt midagi.

5. veebruari hommikul ründas räppar Beebilõust Tallinnas Kalamajas matšeetega üht väikepoodi. Röövretke eest määrati mehele poole aasta pikkune vangistus Tallinna vanglas.

Teisipäevaõhtuses “Radaris” rääkis Beebilõust oma toonasest meeleseisundist ja tõdes, et ise ta sellest hommikust suurt midagi ei mäleta, sest oli eelnevalt joonud ning tarvitanud rahusteid ja kokaiini.

“Valetasin iseendale, et kõik on hästi. Ainult mõned lähedased said võib-olla aru, et miski on valesti,” sõnas Elbing. Asjaolu, et rööv toimus Salme poes, võis räppari arvates olla “kontseptsionaalne”, sest tema sünnikohtki on Saaremaal Salme külas. “Kambris ärgates mõtlesin, et see on mingi nõme uni, aga kui silmad lahti sain, siis vaatasin, et täiesti haige värk. See oli julm. Aga midagi polnud teha, järelikult oli see mu soov,” meenutas Elbing.

Tema sõnul oli vanglasse sattumine ilmselt mingil tasandil tema oma soov, sest vangla on rasketel perioodidel justkui koht, kus paar kuud rahulikult puhata saab. “Loed raamatut, pikutad. Kui sa ei lase sellel süsteemil end pigistada, siis on päris lihtne. Hullumajas oleks rohtusid täis topitud ja zombiks tehtud. Ju siis vangla pakkus seda, mida ma otsisin,” rääkis Elbing.

Tuntud räpparit tervitati vanglas akende pealt hõigetega “Lõust, lõust!”. Vanglas elas Elbing koos kongikaaslastega, kelle seas oli röövleid, mõrvar ning üks 20-aastane noormees, kes oli trellide taha kukkunud juhiloata sõitmise eest.

“See oli ikka suhteliselt ekstreemne asi, mis ma tegin. Jätan siiski rääkimata ühe asja, mis sel hommikul toimus, sest pean kaitsma ühte inimest,” ütles Beebilõust. Ta lisas, et vaatas vanglast vabanedes kõigele toimunule hirmuga, ja tõdes, et uue madalseisu korral ta enam trellide taha minekut ei eelistaks.

Print Friendly, PDF & Email