Saaremaa ühisgümnaasiumis tublid kodu-uurijad

Vabariiklikult väikeste koduloouurijate uurimistööde konkursilt “Ise tehtud – hästi tehtud” naasid Saaremaa ühis­gümnaasiumi õpilased Albert Johann Lepik ja Jan Erich Sarapuu kahe esikohaga.

Karro Valtsfeld, Albert Johann Lepik ja Jan Erich Sarapuu olid nende seas, kelle tööd tunnustuse said.
Merle Prii


Juhendaja Merle Prii ütles, et koduloo uurimise on ta oma klassi lastele teinud kohustuslikuks tööks ning alati leidub mõni, kes võtab asja tõeliselt pühendunult ja südamega.

“See on väga kodukeskne uurimistöö ning on näha, et tänapäeval ei armasta lapsed oma vanemate või vanavanemate pajatusi eriti kuulata ja nende minevikus sobrada. Uurimistöö tegemise jaoks võtavadki nad aega, et heietusi kuulata ja albumeid lapata, ning töid laekub väga mitmesuguseid,” rääkis Prii.

Südamega tehtud parimad tööd saadetakse vabariiklikule konkursile, kus tänavu võidutsesid 5.–6. klasside individuaalarvestuses seitsmendik Albert Johann Lepik ja kuuenda klassi õpilane Jan Erich Sarapuu, kes mõlemad noppisid esikoha.

Albert Johann Lepik kirjutas oma ema õmblemisoskusest ja kleitidest, mis tema käe all valmivad. Jan Erich Sarapuu oli vaatluse alla võtnud ühe Valjala sepa ja uurinud, kuidas mees sepatöö juurde jõudis, ning täiendas tööd mitmete piltidega.

Kuueliikmeline žürii leidis, et poiste tööd olid põhjalikud, loogilised ja huvitavad ning hea sulejooks hoidis tähelepanu ja muutis lugemise nauditavaks. Merle Prii lisas, et konkursile sai saadetud neli tööd, millest kaks siis esikoha pälvisid, kuid septembrikuisele tänuüritusele olid kutsutud kõik 49 koduloouurijat.

Print Friendly, PDF & Email