Saaremaa ettevõtja kinkis Läänemaa kassidele maja (1)

Saaremaa ettevõtja Risto Alt tuli Eestimaa loomakaitse liidu (ELL) palvele vastu heldemalt, kui loomakaitsjad osanuks oodata ning annetas oma ettevõtte poolt Läänemaa kodutute kasside tarbeks aiamajakese.

Risto Alt ja tema ettevõte Aiamaja24.ee annetasid Läänemaa kodutute kasside tarbeks spetsiaalselt projekteeritud maja, vahendab ajaleht Lääne Elu. Eestimaa loomakaitse liidu esimees Heiki Valner ja Läänemaa piirkonnajuht Kaija Paalberg nentisid, et Risto Alt tegi tegelikult palju enam, kui loomakaitsjad oleks unistadagi osanud. Paalbergi sõnul oli nendel mõte osta odava hinnaga ära mõni aiamajade tootja seisma jäänud praakmaja.

ELL-i Läänemaa hoiukodus, millele pandi alus Alliklepa kassikolooniast päästetud loomadega, vajavad kassid talve lähenedes hädasti ilmastikukindlat elamist. ELL-i abipalvele vastas Saaremaa ettevõtja, Hansa24 Group OÜ üks omanikke Risto Alt, kelle üks ettevõte tegeleb aiamajade müügiga.

“Annika Alliksoo loomakaitse liidust kirjutas meile ning ju see kiri tuli siis õigesse kohta –mul on endal ka kolm kassi. Kuna teised osanikud teadsid seda, siis nad juba oota­sid, millal ma ütlen, et kingime kassidele maja,” rääkis Alt. Ta lisas, et nähes maja, milles kassid praegu elavad, jõudis ta järeldusele, et nende maja läks tõepoolest õigesse kohta. Maja pandi puitelementidest kokku pühapäeval ning vajab veel katusepaigaldust ja maja soojustamist.

Abi pakkus ka Imatra Elekter, kes Paalbergi sõnul tõi posti otsast neile elektri majja. Senises kassimajas elektrit ei olnud. “See on täiesti pöörane. Unistasime, et saame odavalt mõne praakmaja osta, ja saime valgusküllase spetsiaalselt kassidele disainitud maja, kus on elekter sees. See pole mitte kassimaja, vaid kassivilla!” rõõmustas Kaija Paalberg.

Heiki Valneri sõnul on see kõige suurem annetus, mis ELL üldse on saanud. “Me poleks ise midagi sellist suutnud teha, sest see oleks võtnud kolmandiku meie annetustest,” sõnas Valner, lisades, et on saarlastele kogu südamest tänulik.

Selle suuremeelse teoga on Aiamaja24.ee Valneri sõnul nüüd ka ELL-i suurtoetajate nimekirjas.

“Tore, et on inimesi, kes viitsivad niimoodi loomadega tegeleda,” rääkis Alt. “Kahjuks on palju rohkem neid, kes võtavad suvilasse kassi ja jätavad sügisel maha. Ma ei saa aru sellistest inimestest. Siis on hea, et leidub neid, kes koduta jäänud loomad oma hingeasjaks võtavad.”

Print Friendly, PDF & Email