KULTUURIST LÜHIDALT

Noortebändi poolfinaalis kaks saarlaste punti

Noortebänd 2017 peagi toimuvates poolfinaalides löövad kaasa ka Saaremaa ansamblid To’ko ja Islanders.

To’ko tagas endale poolfinaalikoha demovoorus, kust pääsesid edasi ka Kolmainsus, Zunorodo, Sam Doe, Nora’s Closure, Arg Part, Up the Sky, Nord Lights ja Rainer Ild Tallinnast, Mir ja Ago Tartust, Waxxers Lääne-Virumaalt.

Islanders jõudis koos bändidega Creep Party ja Homage poolfinaali piirkondlikult konkursilt.

“Žanritest on esindatud elektrooniline muusika, jazz fusion, hiphop, RnB ja muidugi ka popi ja roki variatsioone. Köitvat ja kaasakiskuvat kuulamist on palju ning nüüd saavad poolfinalistid alustada ettevalmistustega poolfinaalideks, et tagada publikule ja žüriile vägev etteaste,” ütles ürituse peakorraldaja Märt Truman.

Vikil tuleb mihklilaat

Laupäeval, 23. septembril toimub Vikil Mihkli talumuuseumis taas mihklilaat.

Laadal müüvad kaupa põllu- ja aiasaaduste kasvatajad, käsitöömeistrid, meemüüjad ning teised omatoodangu pakkujaid. Laadakino näitab filmilõike möödunud aegadest, laadamuusikat pakuvad nii nooremad kui ka vanemad muusikud, kaasa lüüa saab lõbusates laadamängudes.

Laadlas sõjaajaloo konverents

Laupäeval, 23. septembril kell 10 toimub Torgu vallas Laadla seltsimajas sõjaajaloo konverents Zerel 100.

Kell 14 on mälestushetk I maailmasõja aegse laskemoonalao plahvatuse ohvrite haual Säärel.

Adena Sepa kümnenda raamatu esitlus oktoobris

12. oktoobril esitleb Adena Sepp Salme valla sünnipäevanädala raames oma kümnendat romaani “Elu pöördelised hetked”.

Sepa uue raamatu keskmes on Miia ja Juulia, kes töötavad kaupluses ja käivad kooris laulmas. Kogu nende elu kulgeb rahulikult hetkeni, mil kooriga ühineb uus liige. Ootamatult seisab Miia vastamisi oma nooruspõlve armastusega. Kogu ta elu on sassi paisatud ja mineviku ebameeldivad mälestused ujuvad taas esile.

Print Friendly, PDF & Email